Vizier op volleybal

 

Emy Teerink in the picture bij VCV Varsseveld

VoV, 28-07-2024. 6:47 uur. Fantastisch dat we onze lezers en volgers weer een volgende update kunnen geven over de speelsters van VCV Dames1.

De midpositie is bij VCV Varseveld D1 prima op orde met terug van weggeweest Emy Teerink. Samen met Ima Hubers en Lotte Berentsen gaat ze knallen op midden en laten weten aan de tegenstander dat zowel haar slag in looprichting als haar slag cross het wapen van haar zullen zijn om te scoren.

T/C Ron de Jong is vooral blij met haar toevoeging omdat ze geweldig kan serveren, en om nu drie kwalitatief goede speelsters op midden te hebben, geeft veel mogelijkheden. Groot voordeel voor het team is met name, dat bij een blessure niet een correctie behoeft te worden gemaakt om een andere aanvalster tijdelijk van positie te laten veranderen.

Hieronder is te lezen hoe Emy zichzelf introduceert;

“Hi, mijn naam is Emy Teerink, en ik ben weer terug van weggeweest. Ik ben 21 jaar oud en kom uit Varsseveld. Ik ben blij dat ik vanaf komend seizoen Dames 1 van VCV Varsseveld weer kan versterken.

Ik volleybal al vanaf mijn 7de bij VCV. Ik ben begonnen bij de mini’s en ben toen doorgegroeid naar meisjes C4. Ik werd langzamerhand steeds iets beter en ben doorgestroomd naar de meisjes B1 als midspeelster, en heb daar twee seizoenen gespeeld. Vervolgens ben ik bij Dames2 gaan spelen in de promotieklasse. Vanaf toen sloot ik al regelmatig aan bij D1 om ervaring op te doen op hoger niveau.

Ik mocht regelmatig invallen op het niveau van 1ste divisie. In het coronajaar ging VCV D1 terug naar de promotieklasse en was ik onderdeel van het team dat toen kampioen werd. Door een aantal blessures en weinig speeltijd ben ik toen teruggegaan naar D2 en heb daar fijn twee seizoenen gespeeld. Ik heb nu heel veel zin ik een nieuwe uitdaging en hoop veel voor VCV D1 te gaan spelen, en hoop vooral veel te gaan leren van de medespeelsters en onze trainer.”

gh @ VoV, bron en foto persbericht VCV Varsseveld via Arjen Lievers (voorzitter).