Belangrijke zege Immers/ van de Velde

VoV, 31-07-2024. 19:30 uur. Voor hun tweede poulewedstrijd stonden Immers/ van de Velde aan het net tegenover de Chileense neven Grimalt en Grimalt, die onlangs in Wenen onze landgenoten nog met twee keer 21-17 het nakijken gaven.

Het Chileense duo had hun eerste duel met 2-0 van de Noren Mol/ Sorum verloren, Immers/ van de Velde leden tegen Ranghierie/ Carambula een 2-1 nederlaag. Voor de Nederlanders (maar ook voor de Chilenen), dus uiterst belangrijk om via dit sleutelduel in de race te blijven voor een ticket in de KO- fase.

In het begin van de eerste set hadden de Nederlanders problemen met de sterk blokkerende Marco Grimalt. Tot 5-7 had hij al drie keer blokkerend gescoord en de Chilenen bleven het voordeel aan hun kant van het net houden, ook na de veldwissel bij 6-8 tot aan de technische time out bij 9-12.

Na 12-15, toen het iets begon te regenen in Parijs brak voor Immers/ van de Velde de zon door. Ze maakte van drie punten achter een punt voorsprong bij 16-15, ondanks de Chileense time out op 15-15. Chili kwam bij 17-17 op gelijke hoogte. Met zijn 10de punt in de set maakte Matthew Immers vervolgens de 18-17. Na de gelijkmaker scoorde van de Velde met een tweede bal, Chili sloeg in het net en op 20-18 maakte Matthew Immers de set uit.

In de tweede set ging het Oranje tweetal al bij 1-3 naar de kant, het eerste punt na de time out was ook voor de Chilenen (1-4), daarna kwam het BTN-duo beter in de wedstrijd en bij 7-6 hadden ze de leiding overgenomen. Met zijn vierde blokpunt van de wedstrijd zette van de Velde de 10-8 op het scorebord, Immers maakte 11-8 en bij 11-10 werd er verplicht gerust.

Na de pauze sloeg Matthew Immers Nederland naar 15-11 en een schitterend punt door Steven van de Velde maakte wat later de 19-14. Twee keer kon Chili tegenscoren, voordat van de Velde met een rake klap en een blokpunt de set met 21-16 in het slot gooide.

Vrijdagavond speelt het duo Immers/ van de Velde om 20:00 uur de laatste poulewedstrijd tegen Mol/ Sorum en dan zal ook duidelijk worden of zij zich plaatsen voor de KO-fase.