Vizier op volleybal

 

Compaen vult spelverdelersleemte

VoV, 02-08-2024. 5:26 uur. Compaen heeft vier weken voor de start van de seizoensvoorbereiding de spelverdelersleemte kunnen invullen.

De Oostzaanse volleybalploeg zag na het glorieuze kampioenschap in de Eerste Divisie de ervaren regisseur Nikita Artamonov op een laat moment naar eredivisionist Zevenhuizen vertrekken. Een geducht verlies voor het team dat op weg naar de Topdivisie ook al niet meer kan beschikken over de passerlopers David Bes, Koen van de Wetering en Jelmer de Jong.

De formatie van de nieuwe trainers Ralf Muijs en Desi van Waaijen versterkte zich deze week met twee nieuwe spelverdelers. Yoek Zoutberg (foto boven) komt daarbij van buiten de club, namelijk van Sovoco. De Weesper genoot zijn volleybalopleiding bij PDK/Huizen. Intern maakt setter Stijn de Leeuw de stap van het tweede naar het eerste team.

 

De cruciale positie van set-upper is daarmee ingevuld, maar Compaen kan nog steeds aanvallende versterking gebruiken. Met de passer lopers Jasper Geerdink en de 16-jarige Luka van Duinen – afkomstig van promotieklasser US 4 – en diagonaal Milan Muijs zijn er voor de flanken slechts drie benodigde spelers beschikbaar. De middenpositie is daarentegen met Evert Hankes, Bram Bekebrede, Sjoerd van Tol en Jason Hartman zwaar bezet. Libero Yanick de Rooij completeert het geheel. Compaen begint de voorbereiding op maandag 26 augustus.

Komend seizoen kunnen de spelers van de selectie ook meetrainen met het in de Eerste Divisie uitkomende tweede team. Met drie trainingen in de week hoopt de nog altijd jeugdige ploeg zich tot het vereiste niveau voor Topdivisie te kunnen ontwikkelen.

Met het oog daarop is er bewust voor gekozen niet aan het bekertoernooi deel te nemen. Compaen geeft de voorkeur aan een zelfgekozen zware oefencampagne waarin de zeerovers de degens kruisen met de superdivisieteams Zaanstad, Peelpush, Keistad en VC Sneek en Dynamo 2, Limax2 en Huizen2, die net als de Oostzaners in de Topdivisie uitkomen.

gh @ VoV, bron persbericht en foto’s via Marcel Vermeulen, Compaen.