Vizier op volleybal

 

Nieuwe clubs voor Romy Brokking en Lavinia Maiorano

VoV, 15-08-2024. 6:21 uur.  Libero Romy Brokking verruilt België voor Frankrijk, zij gaat in het land van de tweevoudig Olympisch kampioen spelen.

Romy Brokking maakte vanuit Team 22 in de nationale Eredivisie de overstap naar de Duitse Bundesliga, waar Schwarz Weiss Erfuhrt haar werkgever werd. Duitsland werd ingeruild voor België, waar ze voor VDK Bank Gent de ballen van de vloer hield. En dat wil ze dus nu gaan doen voor Pays D Äix Venelles, dat in de hoogste Franse Divisie uitkomt. Eerder had de club met Laura Jansen, Lynn Blenckers en in een langer verleden Deborah van Daelen ook al Nederlandse inbreng.

Lavinia Maiorano wisselt van club in Hongarije:

Lavinia Maiorano maakt in Hongarije de overstap naar het Foxconn-damesteam van MÁV Elörere. De 23-jarige diagonaal heeft zich al bij de selectie van haar nieuwe club gemeld, dus kan de ploeg van Lukasz Przybylak zich met een volledige selectie voorbereiden op het seizoen 2024/ 2025.

Lavinia heeft een dubbele Nederlands-Italiaanse nationaliteit en zij begon haar volleybal carrière bij Pharmafilter US in Amsterdam, waarna ze bij Eurosped in Vroomshoop ging spelen. Vanuit Nederland maakte ze de overstap naar het buitenland, eerst naar de Slowaakse Extraliga, waar ze bij UKF Nitra aan de slag ging. In het vorige seizoen kwam Lavinia al uit in de Hongaarse nationale competitie, toen ze volleybalde voor KNRC, waarmee ze ‘Vice Meister’ werd.

Lavinia is vastbesloten om het seizoen bij MÁV Elörere tot een succes te maken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Venelles Volley.