Vizier op volleybal

 

Goud en zilver voor Duitse duo’s op EK beachvolleybal

VoV. 19-08-2024. 7:50 uur. Onze Oosterburen kenden een zeer succesvol EK Beachvolleybal in ons land. De dames Svenja Müller en Cinja Tillmann speelden een geweldig toernooi, waarin ze alle zeven wedstrijden vanaf poulefase tot en met de finale wonnen en slechts één setje verloren.

In de finale werd het Italiaanse duo Valentina Gottardi en Marta Menegatti met 2-0 verslagen via 21-17 en 21-18. Duitsland behaalde na zeven jaar bij de dames weer een gouden medaille op het EK.

De weg naar de finale ging via poulewinst zonder setverlies, vervolgens werd in de achtste finale met 21-15 en 21-14 van het Poolse duo Sliwka/Wachowicz gewonnen en in de kwartfinale waren ze met 2-1 te sterk voor het Letse duo Graudina/ Samoilova, waarvan bij de Spelen in Parijs nog was verloren. In de halve finale werden Böbner/ Vergé-Dépré uit Zwitserland naar de strijd om het brons verwezen.

Bij de mannen pakten Nils Ehlers/ Clemens Wickler de zilveren medaille. Dezelfde kleur hadden ze ook bij de Olympische Spelen in Parijs gewonnen. Tegen de Letten Martins Plavins en Kristian Fokerots werd met 1-2 verloren. Via de setstanden 21-17, 20-22 en 5-15. De ruime eerste setwinst werd gevolgd door een nipte nederlaag in de tweede set.

De beslissende tiebreak ging vervolgens met overmacht naar het Letse duo, dat dit EK als een waar geworden droom moet hebben beleefd. Maar om als ingevallen reserveteam het goud te behalen is iets waarvan je vooraf eigenlijk niet durft te dromen.

Ehlers/Wickler hadden Duitsland voor het eerst sedert 2012 weer een EK titel kunnen bezorgen en zij hadden tevens met zowel goud bij de dames als de heren voor tweevoudige Duits succes kunnen behalen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.