Vizier op volleybal

 

Boermans/ de Groot naar strijd om brons in Hamburg

VoV, 25-08-2024, 13:13 uur. Stefan Boermans en Yorick de Groot hadden via ongeslagen poulewinst en de zege in de kwartfinale de laatste vier van het Elite16 toernooi in Hamburg bereikt. Daarin speelden ze tegen de Spanjaarden Herrera/ Gavira, die hun laatste toernooi samen speelden.

Wat ons altijd opvalt is dat iedere speler/ speelster in de pauzes een soort van thermofles of flesje gebruikt om uit te drinken, bij Boermans lijkt het echter meer op een halve jerrycan, in ieder geval een hele grote thermosfles. Maatje extra large.

De laatste ontmoeting tussen beide duo’s was bij de Olympische Spelen in Parijs, toen wonnen Boermans/ de Groot met 2-0. In april was er in Tepic in Mexico een 2-1 zege voor de Spanjaarden. Ook vorig jaar speelden beide duo’s tegen elkaar. In La Paz in Mexico stonden ze twee keer tegenover elkaar, toen wonnen beide duo’s één keer met 2-1.

Nu in Hamburg ging het om een plaats in de finale, waarin dan Cottafava/ Nicolai of Mol/ Sorum de tegenstander zal zijn. Voor Boermans/ de Groot bleek de strijd om het goud een brug te ver. Spanje won met 0-2 via 23-25 en 14-21 en zij sluiten hun gezamenlijke loopbaan met een finaleplaats af.

In de eerste set maakten de Spanjaarden een 7-4 achterstand na een medische time out voor Herrera, die licht geblesseerd raakte bi een reddingsactie toen de bal in de tribunes kwam, ongedaan. Na de 10-7 konden ze bij 10-10 gelijk maken en met twee kill-blocks van Herrera namen ze na 13-14 de leiding met 13-16 over. Bij 18-18 hadden de Nederlanders de achterstand goed gemaakt, Herrera sloeg het eerste setpoint bij 19-20 op het scorebord. Er volgden er nog vier voor Spanje, voordat Gavira de 23-24 in 23-25 veranderde.

In set twee set ging het voor het BTN-duo mis na de 7-7 stand bij de tweede veldwissel. Spanje liep uit naar 9-13 en hield het verschil van vier punten vast tot aan de vierde veldwissel bij 12-16, waarna ze hun voorsprong naar 12-19 uitbouwden. Yorick de Groot kon nog twee keer scoren, maar de marge was gewoon veel te groot om de Spanjaarden nog in de problemen te brengen. Ze wonnen heel ruim met 14-21 en verwezen de Nederlanders naar de strijd om het brons.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.