Vizier op volleybal

 

VC Sneek staat voor drietal interessante wedstrijden

VoV, 05-09-2024. 16:28 uur. De dames van Friso Sneek zijn sinds 12 augustus alweer in training om zich zo goed mogelijk te preparen op de diverse wedstrijden die er komen. Voor de formatie van Erik Reitsma ligt er namelijk een aardig goedgevulde agenda op tafel, want in korte tijd staan er in drieërlei opzicht interessante evenementen op het programma.

Jeugdinternational Maaike Heilig: Reitsma is dit seizoen gestart met een selectie die thans een nieuwe naam kent namelijk Maaike Heilig. De trainer/coach zag Pleun van der Pijl en Rosa Entius naar het buitenland vertrekken en kon jeugdinternationaal Maaike Heilig verwelkomen. Tot op heden is de oefencampagne ook in volle gang en daarin oefenden de Sneker dames tegen Apollo 8 en Veracles waarbij alle spelers in het veld kwamen.

Noord Oost-Cup: Op zaterdag 14 september verdedigt Friso Sneek de titel om de Noord Oost-Cup dat voor de derde keer in successie in de Sneker Sporthal gespeeld wordt.  Vorig jaar speelde de thuisploeg een thriller van de bovenste plank tegen Sudosa Assen dat ook nu weer deel uitmaakt van het speelveld samen met Apollo 8, Draisma Dynamo en Djopzz Regio Zwolle. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur in de eigen thuishaven en zijn gratis mee te genieten.

Super Cup: Op zondag 29 september loopt de Sneker Sporthal ongetwijfeld weer vol want dan speelt Friso Sneek om 16.00 uur thuis tegen Apollo 8 dat in april de beker won. Een heerlijke taart met de bekende kers daarop: de landskampioen tegen de bekerwinnaar. Kaarten voor de Super Cup zijn vanaf te verkrijgen via de website van VC Sneek.

Bijzonder arrangement bij Challenge Cup: Veertien dagen later begint het Europese optreden voor de brigade van Erik Reitsma. De trainer/coach hoopt voor een volle hal te kunnen spelen tegen Fleyr Thorshavn van de Faeröer Eilanden. De club biedt geïnteresseerden een prachtig en bijzonder arrangement met als meest prominente gastspreker record international en Neerlands beste volleyballer ooit Ron Zwerver. Kaarten voor de Challenge Cup EN het arrangement zijn via de website van VC Sneek vanaf heden te boeken. Voor eenieder een schitterend uitje om op een speciale wijze dit Europacupduel te bezoeken.

gh @ VoV, bron VC Sneek. Foto Lieuwe Bosch.