Vizier op volleybal

 

ZVH Heren1 laat zich zien tegen Belgische tegenstander

VoV, 09-09-2024. 16:15 uur. Zaterdag op het Oogstfeest in Zevenhuizen liet de selectie van het herenteam van Scherp in Packaging ZVH zich op vele manieren zien. In de middag werd een oefenwedstrijd in Swanla gespeeld tegen het Belgische Waremme Volley 24, waarin oud-Zevenhuizenaar Robin Overbeeke speelt. In de avond gaven de heren acte de préséance op het plein in Zevenhuizen met de bediening achter de bar. In een aantrekkelijk duel wist de Belgische ploeg via de setstanden 21-25, 19-25, 23-25 en 18-25 een 4-0 overwinning te behalen.

Hoofdcoach Rodin Merx met de volledige staf (Kristian van der Wel, Ronald Kooijman, Richard de Kogel) aanwezig, startte met de volgende basis: aanvoerder Benjamin Parkinson met de nieuwe aanwinsten spelverdeler Nikita Artamonov, Niek Schiphof, Saimen Hage, Luuk Steenbergen, Yoran Koezema en libero Richard Rademaker.

Vanaf het begin hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht, bij Scherp in Packaging lieten Yoran Koezema en Saimen Hage zich goed aanvallend zien. Na 16-18 begon Waremme verder uit te lopen en werd bij 16-21 door Zevenhuizen een time-out genomen. Dit kon het scoreverloop niet veranderen en Waremme nam met 21-25 deze set in bezit.

In de tweede set kwam Vincent van der Kraats voor Yoran Koezema binnen de lijnen. In deze set begon Waremme en pakte een 3-5 voorsprong. Met Luuk Steenbergen aan de service wist Scherp in Packaging de stand in hun voordeel te brengen en nam bij 8-5 Waremme de eerste time-out. Dit had effect en langzaam kwamen de Belgen weer in hun spel en konden gelijkkomen.

Na de time-out van Zevenhuizen bij 12-12 wist Waremme met hun blokkering afstand te nemen. Bij 14-19 kwam Koen Herrebout voor Niek Schiphof in het veld. Op het eind kon Vincent van der Kraats met zijn service de stand verkleinen, maar dit was niet genoeg en Waremme won ook deze set met 19-25.

In de derde set nam Tom Sonneville de spelverdelers positie over van Nikita Artamonov en bleef Koen Herrebout in het veld staan. Zevenhuizen wist nu Waremme onder druk te zetten en een lichte voorsprong te nemen. Deze konden de Belgen na 11-11 weer in hun voordeel omzetten en bij 11-13 nam coach Rodin Merx zijn time-out.

Het spel ging op en neer en bij 12-15 kwam tweede teamspeler Ries Visser in het veld voor Luuk Steenbergen. Langzaam kreeg Zevenhuizen meer grip op de wedstrijd en kon dichterbij komen. Bij 17-18 voerde Zevenhuizen een dubbele wissel uit, Nikita Artamonov en Vincent van der Kraats kwamen binnen de lijnen voor Yoran Koezema en Tom Sonneville. In deze opstelling kwam Zevenhuizen weer op gelijke hoogte en bij 21-21 volgde het begin van het terugdraaien van de dubbele wissel. In de eindfase kon Zevenhuizen niet doordrukken en moest toestaand dat Waremme deze set met 23-25 afsloot.

Zevenhuizen bracht in de extra vierde set Bram van de Wel binnen de lijnen voor Saimen Hage en nam Ayhan Firat het libero stokje over van Richard Rademaker. Ook nu weer ging het in het begin gelijk op en bracht coach Rodin Merx bij 9-9 Jake Anifiloff binnen de lijnen voor Koen Herrebout. Met een sterke servicebeurt van Waremme namen zij een voorsprong en nam Zevenhuizen een time-out. Dit hielp niet en bij 14-20 werd weer de dubbele wissel uitgevoerd maar dat mocht niet baten en Waremme Volley 24 wist deze set met 18-25 af te sluiten.

Voor de trainers en coach kunnen met dit resultaat verder werken aan het team en weten nu waar de accenten op gelegd moeten worden. Voor de Zevenhuizense heren staat woensdag 11 september de oefenwedstrijd tegen Sliedrecht op het programma.  De competitie start is voor Scherp in Packaging op zondag 22 september om 15.00 uur in Groningen tegen Nova Tech Lycurgus.

gh @ VoV, persbericht en foto’s Steef van Duin, ZVH