Alterno D1 opent bekerseizoen met zege vs. WSV

VoV, 12-09-2024. 8:06 uur. Alterno Dames1 en WSV Warnsveld hadden gisteravond de primeur in het nationale bekertoernooi 2024/ 2025 bij de dames. Zij speelden in Apeldoorn de eerste wedstrijd van de eerste ronde van de totaal 88 deelnemende teams in de 22 poules. Een reden om er even aandacht aan te besteden.

Alterno D1 komt uit in de Topdivisie, WSV in de Tweede Divisie B. Andere teams in deze poule zijn Orion en SV Dynamo Apeldoorn Dames3, die uitkomen in de Eerste Divisie B en de Tweede Divisie B. Alterno is in deze poule gezien de overige deelnemende niveaus de favoriet om door te gaan naar de tweede ronde.

Alterno deed wat er werd verwacht, ze wonnen. Aan het eind stond er een 3-0 zege op het scorebord via de setstanden 25-19, 25-22 en 25-10.

In de eerste set was bij 8-4 al een gaatje geslagen, WSV ging bij 10-5 de time out in, maar had daarmee geen succes ((13-6). Toen de ploeg uit Warnsveld de achterstand terugbracht naar vier punten bij 15-11 nam Alterno een pauze, het eerste punt daarna was echter voor WSV. Het verschil bij het ingaan van de big points bedroeg zes punten (20-14) en even later na een aanvallende fout van WSV zeven punten bij 22-15. WSV kon verlies na 24-18 één keer uitstellen, daarna maakte een foutserve een eind aan de set.

In set twee nam WSV een 0-2 voorsprong en bleef na gelijke tussenstanden bij 3-3 en 8-8 tot 10-11 aan de leiding. Noa de Bruin (?) maakte gelijk, bij 12-11 ging WSV de time out in en daarna bracht Alterno het verschil op twee punten bij 13-11. Tot 17-16 kon WSV blijven aanklampen, de serveserie naar 20-16 maakte het beslissende verschil. WSV kwam nog wel heel sterk terug naar 21-20, echter zorgde een ace voor de 23-20. Na de 24-22 maakte Britt Rösler (?) het laatste punt van de tweede set.

In de derde set kon WSV tot 9-6 redelijk bijblijven, daarna maakten twee lange series (naar 14-6 en 18-8) het beslissende verschil. WSV kwam na de tweede time out in deze set nog op de dubbele cijfers (19-10), kon echter daarna niet meer scoren. Met een derde serie in deze set, dit keer van zes punten, maakte Alterno de 25-10 en 3-0 perfect.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Rudy Biekart.