Set-Up H1 wint seizoenopener tegen Hydra

VoV, 16-09-2024. 7:10 uur. Na een intensieve voorbereiding begonnen de heren van Set-Up IJsselmuiden afgelopen zaterdag aan de nationale bekercompetitie. In Sneek stond er een wedstrijd tegen Lokomotiv Hydra op het programma. Na een spannende 5-setter trokken de IJsselmuidenaren het aan het langste eind en wonnen met 2-3.

Afgelopen zaterdag begon voor Set-Up IJsselmuiden H1 officieel het nieuwe seizoen. Nadat afgelopen seizoen via de nacompetitie handhaving in de eerste divisie werd bereikt, is er het een en ander veranderd aan de kant van de IJsselmuidenaren. Enkele bekende gezichten namen afscheid van het eerste heren team van Set-Up. In ruil daarvoor werd de selectie aangevuld met spelers uit eigen jeugd. Daarnaast zijn ook Mark Flier en Louwe van den Bos weer aan de selectie toegevoegd. Bart van Vliet is aangetrokken als nieuwe trainer, met zijn jarenlange volleybal ervaring neemt hij Rob van der Spek onder zijn hoede als aspirant coach.

Het eerste heren team van Set-Up IJsselmuiden kijkt terug op een intensieve voorbereiding, waarbij de focus lag op techniek, tactiek, conditie en groepsdynamiek. Naast uren achter elkaar trainen op de tactiek en techniek, werd er ook tijd besteed aan teamactiviteiten. Zo werd de groep bijvoorbeeld gemotiveerd door een uitgebreid gesprek met de uitgenodigde profvoetballer Kingsley Ehizibue.

Door een nieuwe competitieopzet van de Nevobo begint Set-Up voordat de competitie start eerst met drie bekerwedstrijden. Set-Up is ingedeeld in een poule met Lokomotiv Hydra (Sneek), A.V.C.96 (Akkrum) en Vovem’90 (Emmeloord). Voor de mannen uit IJsselmuiden is het een uitgelezen mogelijkheid om de getrainde stof toe te passen in de wedstrijden.

Op zaterdag 14 september begonnen de heren vol positieve energie aan de wedstrijd tegen de Friezen. Het spelplezier was af te lezen van de gezichten. Er werd veel strijd geleverd en ondanks het nipte verlies van 28-26 was de stemming uitermate positief.

In de tweede set begonnen de Set-Up nog scherper. De aanwijzingen vanaf de kant werden gelijk opgepakt. Doordat de IJsselmuidenaren in de tweede set nog netter speelde dan de eerste set, waren ze ruim eerder bij de 25 (18-25).

Deze opsteker werd positief ontvangen door Set-Up. Echter zorgde het wel voor een iets minder scherpe start in de derde set. Door wat slordigheden werd deze set verloren met 25-18. Wel viel deze set op dat de ploeg beschikt over een goede dosis weerbaarheid. De teamspirit bleef zichtbaar, er werd geknokt voor elke bal. Dit zorgde voor een goed gevoel richting set nummer 4.

In de 4e en 5e set werd duidelijk dat de mannen uit IJsselmuiden de juiste weg zijn ingeslagen. Mooie verdedigingen, aanvallen en blokkeringen wisselden elkaar af, de spelvreugde spatte van het veld af. Een verklaarbaar gevolg dat de laatste twee sets dan ook gewonnen werden door Set-Up: 14-25 en 9-15.

Hiermee start de herenploeg uit IJsselmuiden met een mooie overwinning aan de beker competitie. Komende zaterdag wordt er weer een uitwedstrijd in Friesland gespeeld, om 19.30 uur in Akkrum. Op 28 september staat de eerste thuiswedstrijd op het programma, om 19.00 uur start dan de wedstrijd tegen Vovem’90.

gh @ VoV, verslag en foto via webbeheer Set-Up IJsselmuiden.