Vizier op volleybal

 

De voorbereiding zit erop voor Sudosa-Desto D2

VoV, 16-09-2024. 16:46 uur. Na 5 weken voorbereiding zit het erop voor De Berenkuil/Sudosa-Desto D2 en kan het echte werk volgend weekend beginnen tegen Apollo 8 D2. Met vier nieuwe speelsters en een compleet nieuwe staf zijn we er dit seizoen weer helemaal klaar voor.

We hebben ons dit jaar verstrekt met Faye Albertoe, zij komt over van D4 en met haar 15-jarige leeftijd is ze de benjamin van het team, Faye is samen met Eline Geerts, Dione de Haan en Ellen Jansen passer-loper in ons team. Ook Tara van der Sluis is met haar 15-jarige leeftijd nog een jonkie en zij komt over vanuit D3 op de middenpositie, die zij samen met Rianne Vogt en Suzanne Benninga invult.

Djunga Reijs komt ook over vanuit D3, ze speelt samen met Susan Otten op de diagonaal positie. En last but not least komt Beau de Vries over vanuit D1 en gaat zij samen met CJ Reijs de spelverdelers positie invullen. Aimée Hamming blijft net als vorig seizoen onze libero.

Naast de spelers hebben wij ook een nieuwe staf. Te beginnen met onze hoofdtrainer/coach, dit is Niels Anker. Voor velen al een bekend gezicht, want vorig jaar was hij trainer van D3 en hij is al zijn hele leven lang binnen de club aanwezig. Cindy Zandstra is onze assistent-trainer/coach en met al haar ervaring als speelster een hele fijne toevoeging voor het team. Alle randzaken worden geregeld door onze teammanager Anghel Lorincz. Daarnaast is Mark Prins op de woensdag actief als onze trainer.

Met toch wel heel wat nieuwe gezichten in het team, zijn we de voorbereiding in Ootmarsum begonnen met een geslaagd teamweekend. Dit weekend stond in het teken van gezelligheid, elkaar leren kennen en teamafspraken maken. Hierbij werd de zus van Niels ingevlogen, die leuke activiteiten met ons als team heeft gedaan om ons dichter tot elkaar te brengen. Het weekend hebben we afgesloten in Emlichheim, waar we het Beku-toernooi hebben gespeeld en gewonnen.

Het weekend daarop waren we in onze eigen sporthal Olympus te vinden. In de ochtend hebben we rustig met elkaar getraind en na een gezamenlijke lunch stond een oefenwedstrijd tegen Veracles op de planning. In deze wedstrijd hebben we al veel mooie dingen laten zien, maar waren er uiteraard punten voor verbetering. De wedstrijd werd met 2-3 verlies afgesloten.

Na weer een week trainen gingen we op bezoek in Rijssen waar we een oefenpotje tegen Rivo speelden. Een ploeg die we al goed kennen uit de competitie van vorig jaar, dus een mooi meetpunt om te kijken waar we staan. We startten deze wedstrijd niet scherp, we lieten wat steken vallen, maar lieten ook mooie dingen zien. Na een 3-0 achterstand in sets, hebben we de wedstrijd afgesloten met 3-2 verlies.

Gelukkig zat de voorbereiding er nog niet helemaal op en konden we ons nog meten aan meerdere tegenstanders van komend seizoen op het DeVoKo toernooi in Denekamp. Waarbij het in de competitie niet lukt om gelijk te spelen, hebben we hier dit toernooi volle bak gebruik van gemaakt. In de poule fase speelden we 1-1 tegen DeVoKo en Pegasus.

In het middagprogramma mochten we het vervolgens opnemen tegen VoCASA en Apollo. Tegen VoCASA speelden we weer gelijk en de laatste wedstrijd tegen Apollo wisten we te winnen.

Komende zaterdag gaat de competitie van start en mogen wij om 15:30 aantreden tegen Apollo 8 D2. Het belooft een mooie wedstrijd te worden, dus kom vooral kijken in Borne!

gh @ VoV, bron Ellen Jansen, Sudosa-Desto Dames2. Foto  FB Sudosa-Desto D2.

PS: Wil je ons team op de voet volgen? Volg ons dan op Instagram: sudosadestod2.