Krekkers en Apollo 8 D3 boeken zege in bekerduel

VoV, 18-09-2024. 6:37 uur. In Maria Parochie had Krekkers gisteravond in de eerste ronde van de Nevobo beker Salvora uit Raalte op bezoek. Een duel tussen een Topdivisionist en een team uit de Tweede Divisie B. In deze poule werd afgelopen zaterdag reeds SVI vs. Flash Nieuwleusen gespeeld. Flash won dat duel met 2-3.

Krekkers pakte in het begin van de eerste set meteen een voorsprong (6-2) en bleef ruim aan de leiding (13-8). Bij 18-10 hadden het verschil uitgebouwd tot acht punten, bij 25-16 als eindstand waren dat er negen.

In de tweede set kon Salvora tot 7-7 goed partij bieden, maar daarna ging het helemaal mis voor de gasten. Krekkers zette na 9-8 een serie neer tot aan 18-8 en maakte daarna de set met 25-10 uit. Na 7-7 volgde er dus een 18 om 3 score in het voordeel van de thuisploeg.

Ook in de derde set was Krekkers een maatje te groot voor hun gasten. Opnieuw ging het in de eerste helft van de set, tot 10-10 dit keer, nog gelijk op. Maar daarna gaf de thuisploeg gas en via 14-10, 16-11 en 22-12 werd een hele ruime tien punten voorsprong opgebouwd. Via 25-13 kwam de 3-0 eindstand op het scorebord.

Apollo 8 Dames3 speelde uit tegen Avior. Twee teams uit verschillende Tweede Divisies stonden tegenover elkaar. Dynamo Tubbergen en Halley maken deze poule compleet. Hun onderlinge duel eindigde zaterdag in een zege voor Dynamo Tubbergen.

De ploeg uit Borne won met 2-3. Na een zeer spannende eerste set (28-26) kon Apollo 8 D3 via ruime 20-25 en 21-25 een 1-2 voorsprong nemen. Avior kwam echter in de vierde set sterk terug en dwong met 25-22 de tiebreak af. Maar moest die vijfde set opnieuw met ruim verschil afgeven. Het werd 9-15 en dus 2-3 voor de bezoekers.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Krekkers.