Kalinko D1 verliest uitdagend bekerduel vs. VCN

VoV, 23-09-2024. 6:06 uur. Na een mooie overwinning vorige week op Spivo dames 1, was het zaterdag 22 september tijd om het op te nemen tegen VCN-dames 1 in de tweede bekerwedstrijd. Een mooie uitdaging om te spelen tegen een top divisie team. Met een bijna compleet team, keek dames 1 uit naar een uitdagende wedstrijd.

De eerste set begon dames 1 van Kalinko met wat moeite. Het snellere spel was even wennen. Zo kwamen de dames al snel op een achterstand van 10-4. Het lukte niet goed om zelf de punten te maken en serves druk te geven. Toch lukte het onder een service serie van Emma en later ook van Elin, om er een eindstand van 20-25 van te maken. Aan het einde van de set hebben de dames laten zien wat ze kunnen.

In de tweede set was het even lastig om de serves van VCN onder de knie te krijgen bij de eerste drie ballen, maar dit keerde al snel om en konden de dames VCN goed bijhouden. Onder andere door prachtige punten van Mexime en Emma. Halverwege de set nam VCN toch de overhand en eindigde deze set in 25-15 voor VCN.

Dames 1 was gebrand om vandaag een set te pakken. Alleen lukte het niet om het om in set drie de energie mee te nemen. VCN pakte direct een grote voorsprong. Echter onder serves van Anne, lukte het de dames om een inhaalslag te maken. Het was net niet genoeg om de set te pakken, maar er wel een eindstand van 25-22 van te maken.

In de wedstrijd heeft Kalinko veel mooie dingen laten zien en ook een goede voorbereiding gehad op het wedstrijdseizoen. Aankomende week hard trainen voor de laatste bekerwedstrijd tegen VollinGo dames 1 om half 3 in Houtrust.

gh @ VoV. Verslag door Sharon Vis, Kalinko. Archieffoto.