Bekerwinst ZVH Heren2 op Thor

VoV, 23-09-2024. 6:10 uur. Zevenhuizen, zaterdag speelden de heren van Zevenhuizen 2 in eigen huis Swanla tegen het Thor HS 1 uit Bergambacht. Dit team gaat komend seizoen spelen in de tweede divisie en was een goede tegenstander om diverse opstellingen uit te proberen. Zonder de vaste diagonaal spelers wist ZVH 2 deze wedstrijd via de setstanden 25-22, 25-22 en 25-16 met 3-0 te winnen.

Trainer/coach Ed Bontrop kon niet beschikken over een volledige selectie en had een tekort aan diagonaal spelers, Jens Everaart zat op de bank met een rugblessure, zodat er flink geïmproviseerd moest worden. Hij stelde daarom de volgende basis binnen de lijnen: Julian Perdijk, Elwin Oskam,  Jake Anfiloff, Marc Prosman, Jeroen Dijksman, Damian Lustig  en libero Kyan Merkus.

De Zevenhuizense heren begonnen wat onwennig aan de wedstrijd en er volgde een spannende strijd waarbij de beide teams elkaar lang in evenwicht konden houden. In de beginfase wist Jake Anfiloff met zijn aanvallen de stand telkens in Zevenhuizens voordeel te beslissen. Aan Zevenhuizense zijde was libero Kyan Merkus met zijn verdediging merkbaar aanwezig, waardoor Thor geen afstand kon nemen. In de eindfase wist Marc Prosman met zijn service twee belangrijke aces te scoren en daarmee de set met 25-22 in handen van Zevenhuizen kwam.

In de tweede set nam Emanuel van Rangelrooij het spelverdelen over van Jeroen Dijksman en kwamen Ries Visser en Luca van Hal binnen de lijnen voor Julian Perdijk en Jake Anfiloff. Ook nu begon Zevenhuizen onwennig aan de set en kwamen al snel een punt achter, maar met een sterk blok van Ries Visser werd al snel gelijk gemaakt. Het scoreverloop ging tot 16-16 op en neer, daarna nam Zevenhuizen meer uit, mede door de sterke blokkering. Het beslissende punt werd nu door Elwin Oskam gescoord en sloot Zevenhuizen ook deze set met 25-22 af.

Coach Ed Bontrop zette in de derde set een fantasie opstelling in het veld. Julian Perdijk op de diagonaal en Ries Visser, Damian Lustig op het midden. Verder Luca van Hal, Jake Anfiloff en spelverdeler Jeroen Dijksman en Kyan Merkus als libero. In deze set nam Zevenhuizen gelijk het initiatief liep snel uit, mede door de services van Jake Anfiloff waardoor coach Jan Zaal van Thor gelijk bij 7-3 een time-out moest nemen.

Wat Thor ook probeerde zij konden niet dichterbij komen en zagen de Zevenhuizense heren niet verslappen. In de eindfase wist Julian Perdijk de voorsprong tot 23-16 brengen en daarna wist Ries Visser de laatste twee punten binnen slepen en zo deze set met 25-16 afsluiten voor de thuisclub.

Voor de Zevenhuizense heren staat in deze bekerwedstrijden cyclus de laatste wedstrijd op het programma. Maandagavond 23 september a.s. speelt ZVH HS 2  om 19.45 uur tegen het Topdivisie team Next Volley Dordrecht HS 1. Dit kan weer een spannende wedstrijd worden, zeker als de heren de steun van het eigen publiek krijgt.

gh @ VoV, verslag van Steef van Duin, ZVH. Foto Arjan Oskamp.