Supercupwinst landgenotes in Duitsland en Frankrijk.

VoV, 23-09-2024. 14:59 uur. MTV Stuttgart van Jolien Knollema en Florien Reesink heeft voor zo’n 5.800 toeschouwers met succes de titel van Supercup winnaar verdedigt. Tegen SC Schwerin van Elles Dambrink, Nova Marring, Fleur Savelkoel en Britte Stuut werd met 3-1 gewonnen via de setstanden 25-27, 27-25, 25-22 en 25-16. Aan de hand van een uitblinkende Kristal Rivers., die ook tot MVP werd gekozen, pakte MTV Stuttgart de eerste titel van het nieuwe seizoen in de Bundesliga.

In de eerste set zette Fleur Savelkoel Schwerin bij 25-26 op setpoint, dat bij eerste gelegenheid werd verzilverd. Stuttgart kwam in de tweede set van een 12-18 achterstand terug naar 22-22 en won de set daarna met 27-25, mede door vele rake klappen van Kristal Rivers. Rivers sloeg Stuttgart in de derde set ook naar de 25-22 winst en in de vierde set was bij 20-9 wel duidelijk dat de Supercup in Stuttgart zou blijven.

Supercup in Italië

Bij de mannen verloor Piacenza van Robbert Andringa zaterdag met 3-1 van Perugia in de halve finale en Trentino was met 3-0 te sterk voor Monza. De finale tussen Perugia en Trentino werd een 3-2 zege voor Perugia, dat via 25-17 in de vierde set de tiebreak afdwong na met 2-1 te zijn achter gekomen via de setstanden 25-18, 19-25 en 15-25. De vijfde set en de Supercup ging met 15-9 naar Perugia.

De dames in Italië spelen volgende week om de Supercup. Dan staan Conegliano en Vero Volley Milano tegenover elkaar. Met bij Milano de in Italië terug gekeerde Elena Pietrini en onze landgenote Nika Daalderop en bij Conegliano de van VakifBank overgekomen Gabi. Verder heeft ook Zhu Ting voor Conegliano gekozen en is Isabelle Haak daar nog altijd present.

Supercup in Frankrijk

Bij de dames in Frankrijk won Nantes met 0-3 van Levallois Paris. Via 23-25, 23-25 en 18-25. En won Laura Jansen, die 11 keer voor Nantes scoorde, haar eerste prijs van het nieuwe seizoen.

Voor Luuk van der Ent ging dat helaas niet op. Met zijn team St. Nazaire verloor hij met 2-3 van Montpellier. De tweede set werd nog met 36-34 gewonnen en in de vierde kon St. Nazaire met 17-25 de tiebreak afdwingen. De beslissende vijfde set werd daarna met 13-15 verloren. Luuk van der Ent scoorde totaal 10 keer.

Supercup in Polen

Bij de dames in Polen won Bielsko Biala met 0-3 van Chemik Police, die in de score niet verder kwamen dan 13, 16 en 21 punten. Hier was geen Nederlandse inbreng bij aanwezig.

KOVO Cup in Zuid-Korea.

Seoul Woori Card van international Michiel Ahyi verloor in de eerste wedstrijd van de KOVO Cup in groep B met 3-2 van Samsung Blue Fangs. De 2-1 achterstand in sets kon met 21-25 nog gelijkgetrokken worden, daarna kwam de ploeg van Ahyi net tekort voor de zege. De tiebreak werd met 15-13 verloren. Michiel Ahyi werd met 29 punten topscorer.

Pré kwalificatieronde CEV Challenge Cup dames

In de BVA-poule kwamen o.a. Galatasaray (Britt Bongaerts, Eline Timmerman) en PAOK Thessaloniki (Hester Jasper) uit. Deze twee teams hadden in de halve finales geen kind aan hun tegenstanders. Beide wonnen twee keer met 3-0, waarbij de tegenstander van Galatasaray 6,7 en 16 en 8, 12 en 7 punten meekreeg en die van PAOK 9, 10, 15 en 12, 9, en 19. In die duels scoorde Britt Bongaerts 3 keer, Eline Timmerman maakte 8 punten en Hester Jasper 17 punten.

De finale tussen Galatasaray en PAOK eindigde in een 3-0 zege voor de Turkse ploeg. Via 25-17, 25-21 en 25-20. Britt Bongaerts maakte 1 punt, Eline Timmerman 10 en Hester Jasper 9.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB Allianz MTV Stuttgart.