Vizier op volleybal

 

VC Sneek H1 sluit voorbereiding competitie veelbelovend af

VoV, 23-09-2024. 15:07 uur. Door vijf van de zes sets te winnen in de driekamp tegen VV Utrecht en Sudosa Assen zetten de heren van VC Sneek een goede ouverture neer afgelopen zaterdag op het centercourt in de Sneker Sporthal. Natuurlijk was het resultaat niet leidend en het meest belangrijke, maar uiteindelijk vormde dat wel de beloning voor het frisse spel van de thuisformatie van trainer/coaches Erik Mulder en Patrick Koelemij.

Positieve mindset: Het trainersduo is al een aantal weken bezig het team met veel nieuwe gezichten tot een geoliede formatie te smeden en beide heren lijken de juiste snaar te raken. Het is voor de neutrale toeschouwer mooi om te zien hoe groot spelvreugde is en dat ook resulteert in attractief volleybal. Uiteraard moeten er nog diverse zaken gepolijst worden maar de conclusie na de driekamp tegen beide andere Superdivisionisten is wel dat er een positieve mindset is.

Tegen Utrecht werden alle drie sets gewonnen al waren de setstanden in de eerste twee sets met twee punten verschil. Tegen Sudosa-Assen, vorig jaar kampioen in de Topdivisie werd een 2-0 voorsprong genomen en werd de slotset ingeleverd.

Speerpunt: Mulder en Koelemij speelden met veel wisselende samenstellingen om zich een goed beeld te vormen hoe sterk de selectie in de breedte is. Daar kunnen beiden een zeer positief gevoel aan overhouden want de ploeg beschikt over een stabiele pass als belangrijkste speerpunt en kan door hun jeugdige bevlogenheid tot mooie dingen in staat zijn.

Uitdagend seizoen: Wat het allemaal waard zal over twee weken weekend moeten blijken. Dan spelen de Snekers in Assen tegen Sudosa en dan zullen beide teams in hun ideale formatie spelen en moet blijken hoe de werkelijke krachtsverhoudingen zijn.

Voor het volleybal in Sneek kan de voorzichtige conclusie worden getrokken dat de heren een uitdagend seizoen tegemoet gaan waarbij men het thuispubliek een heerlijk hoofdgerecht in de vorm van een aantrekkelijk spel op het eetbordje presenteert. Komend weekend gaan de mannen voor de laatste oefencampagne in Zaanstad om daar hun krachten te meten met Zaanstad en Utrecht.

gh @ VoV, bron VC Sneek, Foto Martin de Groot.