VIVES H1 stunt tegen PDK Huizen H2

VoV, 30-09-2024. 6:48 uur. Na de koude douche van vorige week in Houten was het deze winderige en regenachtige zaterdag de opwachting tegen de op papier moeilijkste tegenstanders. De eredivisiereserves van Prima Donna Kaas uit Huizen bezochten een gezellig drukke IJsselhal. Nadat er de hele dag bekervolleybal gespeeld was, was het afsluitende slotstuk van de dag een waar spektakel. Waar Departyshop.nl VIVES D1 in een moordend tempo de tegenstander naar huis dirigeerde, had het eerste mannenteam een flinke horde te nemen.

PDK Huizen schoot uit de startblokken en de formatie van Mark Meuleman moest duidelijk wennen aan het topdivisiegeweld uit Huizen. Met Laurens als spelverdeler, Timo als libero, Peter en Evan op het midden, Alec en Jacco aan de buitenkant en Dion op de diagonaal begon set 1 onwennig. Na 6 punten stond er een 1-5 achterstand op het scorebord, reden genoeg voor een time-out en om een flinke berg gas bij te geven. En het gaspedaal werd gevonden. In een waar volleybalgevecht zette VIVES alle zeilen bij en werkte zich op naar een 11-11 gelijke stand.

Schade ongedaan gemaakt en nu kon het echte werk beginnen. Een gelijk opgaand volleybalgevecht volgde, waarin mooie aanvallen en knappe verdedigingen afgewisseld werden met onnodige fouten van beide kanten. Op 15-16 bracht trainer Mark een hoop lengte in door Danny te wisselen voor Laurens en Joël in de ploeg te brengen voor Dion. Even leek de motor toch te haperen en bij 20-23 besloot trainer Mark de dubbele wissel ongedaan te maken. Deze dubbele wissel gaf Alec enorm veel zelfvertrouwen en met een magistrale servicereeks van 4 punten besloot hij hoogstpersoonlijk de set met 25-23.

Oorwassing: 1-0 voor en nog het hele bekertoernooi in eigen hand. PDK, die aan één set genoeg zou hebben om de groepswinst in de wacht te slepen, had dus nog alles te verliezen. Dit bleek ook wel toen in set 2 het spelbeeld totaal anders was. PDK speelde gedreven en DePartyshop.nl VIVES Hs1 had niets in de Huizense kaas te brokkelen.

Met enorm servicegeweld snelden de gasten uit Huizen via 2-5 naar 4-15. Ook het inbrengen van Luc, Danny en libero Joeri brachten een sterk serverend Huizen niet aan het wankelen. Het was PDK Huizen dat dan ook hard doortrok en in set twee voor een absolute oorwassing zorgde door met 11-25 te winnen.

Dan maar op het tandvlees, met Joël op de plek van Laurens en Sven in de ploeg voor Evan moest het uit een ander vaatje gaan komen. En hoe! Joël, die koud in het veld stond, besloot dat het tijd was om het servicegeweld van PDK te evenaren en knalde in de opening van set 3 een 7-1 voorsprong op het bord. Een aangename voorsprong die VIVES niet meer uit handen zou geven. Met overtuigend volleybal stormde de IJsselsteinse ploeg af op setwinst nummer 2 en dus een 2-1 voorsprong.

Via 14-7 en een time-out van de Prima Donna’s op 19-10 was VIVES al in de big points aanbeland voordat Huizen begonnen was aan de 3e set. Diagonaal Danny liet nog even vanaf de servicelijn zien wat hij in huis had en bij het affluiten van de scheidsrechter stond er een ruime 25-14 op het scorebord.

Ultieme voorbereiding: De winst in de pool was al voor Huizen, maar deze wedstrijd winnen zou de ultieme voorbereiding zijn op de competitie. Helaas dacht Prima Donna Kaas hier net wat anders over. Er ontketende een waar volleybalslagveld waarin mooie punten, domme fouten, aces en blokpunten elkaar in een hoog tempo afwisselden.

Op 6-6 pakte VIVES een kleine voorsprong, maar gaf dit ook in een mum van tijd weer uit handen. De dubbele wissel werd veelvuldig door trainer Mark gebruikt om de druk erop te houden en op 19-19 stonden de twee ploegen nog altijd in evenwicht. De individuele klasse van Prima Donna Kaas gaf echter de doorslag in deze set, want met een sterke servicereeks besloot PDK Huizen de set via 20-24 uiteindelijk met 21-25.

Een ware bekerthriller in IJsselstein waar inmiddels de voltallige sporthal luidkeels Departyshop.nl VIVES Hs1 naar de overwinning schreeuwde. De trommels dreunden door tot in Nieuwegein en de fanatieke aanhang zorgde voor een sfeer zoals je alleen in een voetbalstadion tegenkomt. En ook dan gebeurt het wel eens dat, gedragen door het publiek, David weet te winnen van Goliath. VIVES begon sterk aan set 5 en stormde naar een 6-3 voorsprong.

Lang kon VIVES niet genieten van de voorsprong, want bij 9-9 stond er alweer een gelijke stand op het bord. Via 11-11 en 13-14 stond het eerste matchpoint van de inmiddels late avond op het punt van beginnen. Overtuigend pakte VIVES ook zijn 14e punt, waarna Danny er met een ace voor zorgde dat het matchpoint nu omgekeerd was. Een goede service zorgde voor een moeilijke pass bij Huizen. De makkelijke pass die daarop volgde aan de kant van VIVES zorgde voor een set-up op Peter en die moet je zulke kansen niet geven…

Na afloop van de wedstrijd liet trainer Mark Meuleman zijn trots blijken. “De beker was voor ons voorbereiding. Dat je dan weet te winnen van een 1e divisieploeg en een topdivisieploeg laat zien hoeveel volleybalvermogen er in dit team zit.” Ook man van de wedstrijd Alec uitte zijn trots: “We hebben Huizen vanaf moment één onder druk gezet en dat pakte goed uit. Ik kan niet wachten tot het begin van de competitie volgende week.”

Komend weekend staat alweer het eerste competitieweekend op het programma. Wederom in de eigen IJsselhal. Dit keer zullen wij als voorprogramma voor DePartyshop.nl VIVES D1 het publiek opwarmen en klaarstomen voor hun topdivisiedebuut. Om 16:45 fluit de scheidsrechter voor onze eerste service van het seizoen 2024-2025!

gh @ VoV. Bron en foto PR-commissie VIVES.