Blauw Wit met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

VoV, 30-09-2024. 11:07 uur. Bakkerij Jonker – Blauw Wit 1 heeft in de bekerwedstrijd tegen 1e divisionist VC Zwolle de huid duur verkocht. In een spannend duel trok de thuisploeg met 3-1 aan het langste eind, maar Blauw Wit verzuimde zelf om de wedstrijd te verlengen met een 5e set. Blauw Wit liet zien prima mee te kunnen met het hoger spelende VC Zwolle. Het verlies betekende wel dat het bekertoernooi voor de mannen ten einde is gekomen.

Het duel tegen VC Zwolle was voor Reinold Schoonhoven een weerzien met zijn oude club en dat gaf het duel een extra tintje. Het publiek – inclusief meegereisde Blauw Wit aanhang die zich goed liet horen – was er dan ook goed voor gaan zitten. Blauw Wit moest even acclimatiseren in de Zwolse sporthal en dat resulteerde in een 25-21 verlies in set 1, maar daarna ontspon zich een boeiend duel. Blauw Wit bleek zich goed te kunnen meten met de Zwollenaren en pakte set 2, wel met een cadeautje van de scheidsrechter bij het laatste punt (24-26).

Blauw Wit kreeg onvoldoende grip op de veel scorende diagonaalspeler van Zwolle en de achterstand die was opgelopen in set 3 werd net te laat gedicht. Via 25-23 werd het 2-1 voor de thuisploeg. Blauw Wit groeide wel in de wedstrijd en kon zelf veel scoren via de middenas, maar had moeite met de sprongservice aan Zwolse zijde. Ook in set 4 knokte Blauw Wit zich terug in de set en kreeg meerdere setpoints, maar die werden helaas niet verzilverd. Bij 29-28 was het voor de thuisploeg dan wel raak, daar waar een 5e set meer dan verdiend was geweest.

De mannen kunnen terugkijken op een prima wedstrijd en het bekertoernooi was een mooie opmaat richting de competitie. Die start volgende week met een thuiswedstrijd tegen SV Dynamo, aanvang is om 18:00 uur. En dat is tevens de kick-off van het volleybalseizoen in de Talter met tal van activiteiten voor jong en oud. Komt allen!

gh @ VoV, verslag en foto via Reinier Boerendans, Blauw Wit.