Rondje Europa via Duitsland, Frankrijk en België

VoV. 02-10-2024. 6:30 uur. Met de prestaties van de teams met Nederlandse spelers in Duitsland en Frankrijk zijn we snel klaar. De Nederlandse inbreng daar wordt gegeven door maar twee spelers in elk land.

Siebe Korenblek had in de Duitse Bundesliga twee invalbeurten bij Düren bij de met 2-3 gewonnen uitwedstrijd tegen ASV Dachau. Hij scoorde niet. En Tieme de Jong kreeg geen speeltijd bij TSV Haching bij de door zijn ploeg met 3-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen SSC Kalsruhe.

In Frankrijk verloor Luuk van der Ent met Saint Nazaire met 3-2 bij Cannes. Twee keer kon een voorsprong in sets door de gasten niet worden vastgehouden. Met 25-10 maakte Cannes in de vierde set gelijk, de vijfde, waarin van de Ent niet in actie kwam, werd met 15-13 verloren. Van der Ent scoorde in de voorgaande vier sets 8 keer. De foutenlast maakte het beslissende verschil gezien de 74 om 75 eigen score.

Michaël Parkinson won thuis met Tourcoing met 3-2 van Chaumont. Ook zijn ploeg zag een 2-1 voorsprong verloren gaan, maar kon met 15-11 in de vijfde set alsnog de winst binnenhalen. Parkinson had in de vierde set een invalbeurt en begon in de vijfde in de basis. Hij scoorde 1 keer. Chaumont had de beduidend betere eigen score (73 om 85 punten), maar ook de veel hogere foutenlast (18 om 30).

In België was er bij de duels Leuven vs. Maaseik, dat in 3-2 eindigde, geen Nederlandse inbreng. Ook bij Guibertin vs. Menen, eindstand 0-3, was dat het geval.

Waremme van Robin Overbeeke, één invalbeurt zonder scores, verloor na een 0-2 (20, 16) voorsprong en een 2-2 (20, 22) gelijke stand met 3-2 van Aalst. De vijfde set ging met 16-14 naar de thuisploeg.

Gent was in drie sets klaar met Antwerpen. Via 25-18, 25-15 en 25-20. Voor Gent scoorde Ricardo Hofman 13 keer, collega Chris Ogink maakte 6 punten.

Roeselare won met 3-2 van Achel. Na de 2-0 (21-22) achterstand kwam Achel sterk terug en kon via 22-25 en 20-25 de tiebreak afdwingen. Die ging echter met 15-13 verloren. Jasper Wijkstra had in vier sets invalbeurten bij Roeselare, hij scoorde 1 keer. Dion Verwey en Yannick Bak hadden beiden 11 keer succes voor Achel.

Menen, Roeselare en Aalst gaan aan kop met 5 punten uit 2 wedstrijden, Guibertin en Antwerpen staan na 2 duels nog op 0 punten.

De dames in Frankrijk.

Nantes van Laura Jansen won de thuiswedstrijd met 3-2 van Terville Florange, dat met 28-30 in de vierde set op het nippertje een puntje veiligstelde, maar in de tiebreak op het nippertje met 16-14 het mogelijk tweede puntje naar Cannes zag gaan. Laura Jansen scoorde een dozijn punten. Haar ploeg had in de eigen score een duidelijk overwicht met 91 om 72 punten, maar gaf met directe punten via de foutenlast er ook een aantal meer weg (30 om 22)

Libero Romy Brokking verloor met Venelles met 3-1 bij Mulhouse. De derde set pakte haar ploeg met 28-30, een verlenging zat er echter na de 25-20 in de vierde set niet in. Romy Brokking kreeg in de tweede set speeltijd, de Belgische collega-libero Britt Rampelberg begon in alle sets op de libero positie.