Vizier op volleybal

 

De Superdivisie mannen gaat van start.

VoV, 03-20-2024. 6:48 uur. Nadat de Superdivisie bij de dames er al twee wedstrijden op heeft zitten gaat aanstaande zaterdag ook de mannen op het één na hoogste niveau van Nederland aan het seizoen beginnen. Of is het beter te zeggen op het hoogste amateurniveau van Nederland. We doen immers de laatste jaren niets anders dan massaal promoveren.

De Superdivisie bij de mannen bestaat uit tien teams, dit in tegenstelling tot de damesdivisie, ondanks dat in beide divisies een team uit de Eredivisie instroomde. Bij de mannen was dat VoCASA. Verder wordt de divisie gevormd door Sudosa-Desto, VC Sneek, AVV Keistad en Orion Heren2 uit de Topdivisie A van vorig seizoen, uit de Topdivisie B voegden zich daarbij Sliedrecht Sport Heren2, Peelpush, Taurus, Zaanstad en VV Utrecht.

De koppelingen bij seizoenopening geven wel meteen een paar mooie duels in het vooruitzicht. Bijvoorbeeld in Assen Sudosa-Desto vs. VC Sneek, Twee teams die vorig seizoen lang om de titel streden. Ook Zaanstad en VV Utrecht kennen elkaar van hun onderlinge wedstrijden in de Topdivisie B.

In de overige drie duels staan ‘onbekenden’ tegenover elkaar. VoCASA krijt Peelpush op bezoek, Keistad is gastheer voor Sliedrecht Sport Heren2, de landskampioen bij de amateurs, en Taurus staat tegenover de tweede selectie van Orion uit Doetinchem.

We houden u op de hoogte hoe het afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.