Vizier op volleybal

 

VC Limax vs. Orion Stars uitgestelde topper in Eredivisie Heren.

VoV, 04-10-2024. 5:53 uur. De Eredivisie bij de mannen kent dit weekend maar drie wedstrijden, twee op zaterdag en de andere op zondag. Lycurgus en Sliedrecht Sport pauzeren een weekje.

Op zaterdag staan SSS Barneveld en SV Dynamo tegenover elkaar.  SSS is een van de drie teams, met Lycurgus en Orion Stars, die de volle buit uit de eerste twee wedstrijden haalden. SV Dynamo slaagde daar niet in vanwege hun nederlaag tegen Lycurgus. Ongeslagen blijven of dat dan juist willen voorkomen is de inzet van dit duel. Naast de personele kruisverbanden, die ongetwijfeld voor een extra motivatie zullen zorgen.

PDK Huizen heeft één puntje, dat is er eentje meer dan ZVH, dat dus nog puntloos is. De ploeg uit Huizen speelt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, in de vorige twee reisden ze naar Orion Stars en VC Limax, hetgeen nou niet meteen de makkelijkste start van het seizoen was.

Beide teams wisten dus nog niet te winnen, PDK liet vorige week tegen VC Limax een 0-2 voorsprong verloren gaan en ZVH kwam tegen SV Dynamo te laat op gang om succes te behalen. Althans volgens hun verslag van deze wedstrijd.

Op zondag staat de topper tussen VC Limax en Orion op het programma. Teams speelden eerder bij seizoenopening om de Supercup ook al tegen elkaar, toen ging Orion Stars er met de winst vandoor. Echter gezien het drukke programma van de ploeg uit Doetinchem, met midweeks Europacupduels en in het weekend de Eredivisie, zou het best zo kunnen zijn dat een aantal basisspelers het trainingsjack zondag mag aanhouden. Dinsdag is immers de return in Belgrado tegen Rode Ster. Of VC Limax daar dan voordeel uithaalt zullen we zondagavond weten.

Noot 12:10 uur. Een attente lezer deelde ons mede dat de wedstrijd uitgesteld is, hetgeen bij het maken van het artikel nog niet bekend was. Deze update melden we even zodat eventuele geïnteresseerden niet op het verkeerde been worden gezet. De wedstrijd is verplaatst naar 8 december en zal zondag dus niet gespeeld worden

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Hans van Dijk.