SSS glipt volle buit door de vingers, driepunter voor PDK

VoV, 06-10-2024. 7:10 uur. In de Eredivisie mannen werden slechts twee wedstrijden gespeeld. SSS kon na de 2-0 voorsprong in de volgende drie sets de winst niet binnen halen tegen SV Dynamo, PDK bleef thuis tegen ZVH met 3-0 aan de goede kant van de score.

SSS vs. SV Dynamo: 2-3 via 25-21, 25-20, 24-26, 22-25 en 12-15

Na twee duels was SSS Barneveld nog ongeslagen in het nieuwe seizoen en het leek erop dat zij dat ook zouden blijven toen ze na 25-21 en 25-20 op een 2-0 voorsprong in sets kwamen en in de derde set met 24-22 één rake klap van de 3-0 zege af waren. Dat pakte echter verkeerd uit, SV Dynamo won de derde set met 24-26 en wist daarna de wedstrijd te laten kantelen door de vierde met 22-25 en de vijfde met 12-15 te winnen.

Tussenstanden in de eerste set 8-6, 16-14 en 22-19. In de tweede 8-8, 15-16  en 21-19. In de derde slaagde de thuisploeg er niet in de wedstrijd in het slot te gooien na 20-18 en 24-22. Thomas Sleurink hield de gasten in de wedstrijd met zijn scores in de finale.

Na 12-12 in de vierde set ging het initiatief naar de gasten uit Apeldoorn. De ploeg van Strikwerda kwam op 14-19 en 17-22, waarna de tiebreak met 22-25 een feit werd.

SSS kende de beste start in de beslissende vijfde set met 3-0 en 5-1. De veldwissel bij 8-5 gaf ook alle mogelijkheden om alsnog de meeste punten op te eisen, maar met de serie van 9-8 naar 9-13 liet SV Dynamo de set kantelen. SSS kwam nog terug naar 11-13, zag dan de winst door de vingers glippen via de 12-15 nederlaag.

PDK Huizen vs. ZVH 3-0 via 25-21, 25-18 en 25-23

Het bezoekende ZVH kon van een 12-8 achterstand in de eerste set een 13-14 voorsprong maken, die ze echter na 15-16 ook weer moesten afgeven. PDK kwam op 18-16 en liep uit naar 22-17, waarna ze de set met 25-21 voor zich beslisten

In de tweede set lag het initiatief vanaf het begin bij de ploeg uit Huizen. Na 8-5 en 16-12 werd bij 21-17 aan de big points begonnen. De winst en de 2-0 voorsprong in sets kwam daarna via 25-18 op het scorebord.

ZVH bouwde in de eerste helft van de derde set een 11-14 voorsprong op, die ze echter via een 4 om 0 score zagen veranderen in een 15-14 achterstand. Daarna bleven de teams tot 19-18 aan elkaar gewaagd, ook de 22-18 konden de gasten nog weer ongedaan maken bij 22-22.  PDK hield daarna een vierde set buiten de deur door bet beslissende verschil bij 24-22 op de borden te zetten. Met 25-23 pakten ze de 3-0 zege.

Van de wedstrijden bij de mannen waren geen statistieken beschikbaar op volleybal.nl

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Wout van Soeren, SV Dynamo.