DeVoKo staat geen setje af aan Donitas

VoV, 06-10-2024. 7:53 uur. In Denekamp had DeVoKo het Groningse Donitas te gast in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Bij DeVoKo bleef de selectie grotendeels ongewijzigd, wel werd ex-international Nicole oude Luttikhuis van harte welkom geheten en kwam spelverdeelster Fleur Blokhuis vanuit Dames2 terug in de hoofdmacht.

De thuisploeg knalde met zeer veel servedruk keihard uit de startblokken in de eerste set, spelverdeelster Ruth Eppink serveerde de thuisploeg naar 6-1, vervolgens werd het via rake aanvallende klappen van Daniek Scholten en aces van Dana Nijhuis 12-2, waarna er bij 16-3 wel een hele ruime kloof op het scorebord stond.

Donitas herpakte zich enigszins met een driepunter (16-6) maar het verschil was gewoon veel te groot om de ploeg van Johan Booyink nog serieus in de problemen te brengen. Via 22-8 werd de set met 25-9 afgesloten. De tegenstander onder de tien houden in de eerste set, mede na een score van libero Iris Blokhuis vroeg in de set, beter kun je toch niet beginnen aan het seizoen.

DeVoKo scoorde in deze set 17 eigen punten, Donitas kwam niet verder dan 8.

In de tweede set kwam Donitas sterk terug, mede omdat DeVoKo in de fase na 7-3 te veel punten weggaf en te vaak aanvallend in de fout ging. Met een ace van Susan Reinders nam Donitas de leiding bij 8-10 over, Johan Booyink bracht Nicole Oude Luttikhuis erin en zij sloeg vervolgens een paar keer hard raak voor de 11-10 tussenstand, die even later bij 14-11 tot een time out van Donitas leidde.

Na 14-13 maakten vier fouten op rij er 16-15 van en kwam Dana Nijhuis bij DeVoKo aan serve. Zij zette een geweldige serie neer, scherp serverend, met heel veel precisie en onverstoorbaar goed bleef ze de ene opslag na de andere afleveren. Vier aces produceerde ze in de serie naar 25-15, andere punten kwamen op naam van o.a. Liv Bosch en Daniek Scholten.

DeVoKo maakte 18 eigen punten in deze set, waarvan 5 aces. Donitas scoorde 9 eigen punten.

In de derde set werd er meermaals door DeVoKo afstand genomen, maar net zo vaak kon Donitas een ruim verschil terugbrengen naar een overbrugbaar verschil. Zo werd de 7-4 en 9-5 een 9-8 stand. De 11-8 wed 11-10. De 15-10 werd 15-13. In deze set begon DeVoKo met Fleur Blokhuis op spelverdeling, Lynn Timmerman en Isis Monninkhof behoorden ook tot de starting seven en op de libero positie pakte Tess van de Kreeke ook speeltijd mee.

We waren bij 15-13, met haar vierde score op rij maakte Guusje Leus er vervolgens 18-13 van en met een aantal aanvallende fouten van de gasten bouwde DeVoKo de voorsprong uit naar 24-18. Lotte Hemel kwam bij 24-19 aan serve en met haar sprongserve oefende ze veel druk uit op de passlinie van de thuisploeg, die prompt ook een aantal keren het antwoord schuldig moest blijven.

Donitas pakte het ene na het ander punt en met twee blokpunten maakten ze van 24-21 een 24-23 tussenstand. DeVoKo ging toen snel de time out in, pakte de rust en het vertrouwen om de wedstrijd niet naar een vierde set te laten gaan. De foutserve, het punt van de coach, maakte een eind aan de set en de wedstrijd.

DeVoKo scoorde 19 eigen punten in deze set, de score van Donitas kwam tot 14 eigen punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FB DeVoKo door Danielle. .