Activia doet zichzelf tekort bij de seizoenstart

VoV, 06-10-2024. 13:50 uur. Door een prima servicedruk kregen de Brabantse dames de speelsters van het thuisspelende Sliedrecht goed onder druk.  Met Eline Peeters op het midden vanwege drie(!) geblesseerde speelsters, trad Somas Activia aan in Sliedrecht.

Set 1 en 2 waren kopieën. Vanaf de start namen de Sinttunnisse dames een kleine voorsprong die ze tot het eind van de set volhielden. Gelegenheidshoofdcoach Hans van Steenis zette de meiden goed neer en de ploeg liet zien waartoe ze in staat is. Liselotte Spoormakers werd regelmatig gevonden en sloeg een paar fraaie ballen.

In set drie had Activia het lastig. De thuisploeg nam een voorsprong van drie punten en leek die tot het eind mee te nemen. Boven de twintig maakte Somas Activia het Sliedrecht Sport wel even lastig, maar met 26-24 was deze set een prooi voor de thuisploeg.

In set vier pakte Activia weer de rol van bovenliggende partij. Met een voorsprong van twee punten bereikte de dames het cruciale twintigste punt. In deze fase deden persoonlijke fouten Somas Activia de das om. Er werd wel wat gewisseld, maar wederom moesten de bezoekers het hoofd buigen: met 28-26 ging de thuisploeg met de winst aan de haal.

De vijfde set moest het gebeuren en het leek er lang op dat dat zou lukken. Met 7-11 had Activia het momentum. Ook hier trok een slimmer spelend Sliedrecht Sport de boel naar zich toe. Met 16-14 en dus 3-2 wist de thuisploeg de wedstrijd te winnen.

Als bij de komende wedstrijden het eigen foutpercentage omlaaggaat, zal Somas Activia nog heel veel moois laten zien. Om te beginnen zaterdag 12 oktober thuis tegen het beresterke AIC Visser Sudosa-Desto uit Assen. Aanvang 19.30 uur.

gh @ VoV, persbericht en foto Somas Activia.