Vizier op volleybal

 

ZVH Dames1 neemt één puntje mee uit Gouda

VoV, 06-10-2024. 15:20 uur. De dames van Villa Dorrestein ZVH speelden zaterdag in Gouda haar eerste competitiewedstrijd in de tweede divisie tegen VollinGo D1. Na een start waarin VollinGo domineerde kwam Villa Dorrestein in de derde set terug maar kon het verlies niet voorkomen. In de toegift was de spanning er eindelijk uit en werd VollinGo gewaarschuwd voor de toekomst. Maar deze wedstrijd werd via de setstanden 25-13, 25-16, 25-23 en 13-25 met 3-1 door VollinGo gewonnen en konden de Zevenhuizense dames toch één punt mee naar huis nemen.

Trainer/coach Martin Rutten en assistent Cees van Mullem startte met libero Dorothée Kamerman, Demi van Es, Vera Bruggeman, Izzy van Spengen, Eden Wensveen, Julia Zwinkels, Jasmijn Stolk.

De start werd gekenmerkt door veel servicedruk van VollinGo. Bij 13-7 nam Martin Rutten zijn time-out om bij 18-8 d e spelverdeelster Marlies Nobel voor Demi van Es in te brengen. Bij Villa Dorrestein blijft de onrust en onzekerheid domineren. Fouten in de service, pass fouten en weinig overtuiging in de aanval waren het resultaat. Daarmee kon VollinGo deze set via 25-15 binnenhalen.

In de tweede set was de startformatie bij Villa Dorrestein gelijk aan de eerste set. Nog steeds kon Villa Dorrestein geen vuist maken. Bij 6-2 kwam Luca Hessing voor Izzy van Spengen de aanval versterken. Een time-out later nam Larissa Lustig de positie van Vera Bruggeman over. Voorzichtig lijkt de ploeg uit Zevenhuizen zich op te richten en bij 19-12 neemt VollinGo haar eerste time-out. Het gat is te groot om te dichten en VollinGo haalt ook deze set binnen, nu met 25-16.

De derde set start Villa Dorrestein met de ingewisselde Luca Hessing en andere spelverdeelster Marlies Nobel naast Jasmijn Stolk, Eden Wensveen, Julia Zwinkels, Vera Bruggeman en libero Dorothée Kamerman. In het begin gaat het gelijk op tot 4-4, waarna VollinGo weer aanzet met een moeilijk te passeren blok en sterke serve. Bij 9-6 kwam Larissa Lustig voor Julia Zwinkels in het veld. Na de time-out bij 15-11 voor Villa Dorrestein keert de strijd zich om.

Met Eden Wensveen aan serve scoort Villa Dorrestein de ene naar de andere bal. Directe aces, sterke blokacties van Julia Zwinkels en sterke aanvallen van Jasmijn Stolk brengen een 15-18 voorsprong op het bord. VollinGo herpakt zich en komt op gelijke hoogte 18-18 en coach Martin Rutten verzilverd zijn tweede time-out. De strijd om de big-points gaat gelijk op tot aan 23-23. Waarna het dubbeltje naar de Goudse kant valt en de 3-0 op het bord komt voor VollinGo met 25-23 als setstand.

De vierde set wordt dan de laatste en gezien het eindspel in de deerde set is de keus van ZVH-staf te begrijpen om de zeven die set 3 eindigden ook in de vierde set te laten starten. Door het goede eindspel in de derde set was er meer overtuiging bij Villa Dorrestein gegroeid.

Bij 6-8 volgt een serve serie van vier ballen van Marlies Nobel en bij 12-18 weer een serie van zeven punten met Eden Wensveen aan serve. Alles gaat een stuk makkelijker aan Zevenhuizense zijde en zeer overtuigend wordt de vierde set met 13-25 wel binnengehaald, waardoor Villa Dorrestein één punt mee naar huis nam.

Voor de Zevenhuizense dames van Villa Dorrestein staat zaterdag 12 oktober de thuiswedstrijd in Swanla op het programma tegen VC WIK Groot Ammers. Aanvang wedstrijd is om 16.15 uur en de dames kunnen de steun van hun supporters goed gebruiken.

gh @ VoV, verslag van Steef van Duin, ZVH. Foto Martin Rutten