Vizier op volleybal

 

VIVES D1 debuteert met thuiszege in Topdivisie

VoV, 07-10-2024. 6:31 uur. Na de succesvolle bekerweekenden was het zaterdag eindelijk zo ver. DePartyshop.nl VIVES dames 1 maakte haar debuut in de Topdivisie. In de IJsselhal was Volley Tilburg de tegenstander. Na een spannende wedstrijd stond er aan het einde een 3-1 zege voor de thuisploeg op het scorebord.

In de basisopstelling van coach Michel geen verrassingen. Janine, Romy, Rebecca, Sterre, Manon, Anouk en libero Amber begonnen namens de IJsselsteinse ploeg aan de wedstrijd. Volley Tilburg speelde vorig seizoen ook in de Topdivisie, maar de ploeg zag 5 speelsters vertrekken en is, zo is te lezen op de website www.vizieropvolleybal.nl, een ploeg in opbouw.

De eerste twee punten waren voor de bezoekers, waarna Rebecca via een harde aanval door het midden het eerste punt voor VIVES liet noteren. Tot 8-8 ging de strijd gelijk op, waarna VIVES het eerste gaatje sloeg mede door de service van Janine. Bij 16-13 nam Volley Tilburg de eerste time-out. Met een mooie score van Romy kwam de stand op 19-16.

Maar in de slotfase kropen de bezoekers toch dichterbij. Reden voor Michel om bij 22-19 zijn eerste time-out te nemen. VIVES slaagde er echter niet in om de bal op de grond te krijgen, 23-22. De toeschouwers, het zat weer lekker vol, kregen een spannende slotfase voorgeschoteld, waarbij VIVES via Manon uiteindelijk aan het langste einde trok, 25-23.

In de tweede set was het Volley Tilburg dat sterk begon. VIVES had moeite met de servicepass waardoor Michel al bij 1-4 zijn eerste time-out nam. Volley Tilburg liet zich niet van de wijs brengen en bleef het initiatief houden, 9-14. Twee punten later kwam Sanne Anouk vervangen. VIVES probeerde het gat kleiner te maken, maar slaagde hier helaas niet in.

Esmee nam de spelverdelerpositie over van Janine (14-19). Bij 17-23 leek de set beslist. Tilburg leek er ook zo over te denken, maar niets was minder waar. VIVES, met Amber voorop, verdedigde als leeuwinnen en een ace van Romy zorgde voor 21-23. Kon het dan toch nog? Nee. Een foutservice van Romy en een ongelukkige netfout van Sterre betekende 21-25 en dus 1-1 in sets.

In set 3 waren beide ploeg lang aan elkaar gewaagd. Mooi meegenomen voor VIVES was het punt van Amber, die een bal verdedigde en deze in het lege achterveld van Volley Tilburg zag vallen. Wytske kwam bij 6-7 in de ploeg voor Manon. Twee punten later voelde Michel zich genoodzaakt om toch even een time-out te nemen, 6-9. Met Celeste voor Rebecca werkte VIVES de achterstand weg en niet veel later stonden de rood/blauwen weer aan de goede kant van de score, 13-11.

Mooie punten afgewisseld met slordigheidjes aan beide kanten brachten de score via 15-15 naar 18-18. Een aanval van Volley Tilburg werd vervolgens via een snelle carambole verdedigd door VIVES. De scheidsrechter oordeelde echter dat de bal de grond had geraakt. VIVES was door deze beslissing even van slag en zag de bezoekers uitlopen naar 18-21. Rebecca kwam terug binnen de lijnen voor Celeste en weer kreeg het publiek een zenuwslopende ontknoping te zien.

Na 19-22 werd het 21-22 en 21-23. Manon sloeg de 23-23 binnen waarna Volley Tilburg op 23-24 het eerste setpoint kreeg. Romy maakte deze ongedaan. Een ace van Rebecca betekende 25-24. Uitgerekend de prima spelende diagonaal van Volley Tilburg sloeg bij deze stand de bal tegen de antenne, 26-24 en dus 2-1 voor VIVES.

Kon VIVES energie putten uit deze setwinst en doorpakken in set 4? Daar leek het in eerste instantie wel op. De thuisploeg liep uit naar 6-2, maar zag de gasten toch weer terugkomen, 7-5. Esmee en Manon namen de plaats in van Romy en Janine. Het werd 10-5. De bezoekers gaven niet op en vochten zich weer terug, 13-11. Met de dubbele wissel terug probeerde Michel het tij te keren. VIVES vocht voor wat het waard was, maar zag Volley Tilburg bij 15-15 toch langszij komen.

Fouten aan de kant van de bezoekers zorgden voor 18-15 en een time-out voor de Tilburgse ploeg. Romy was niet onder de indruk en serveerde een ace, 19-15. Niet veel later was het 22-16 en leek de ontmoeting definitief beslist in het voordeel van VIVES. Leek, want niets was zeker tijdens deze ontmoeting. Bij 22-20 kwamen Esmee en Manon weer in het veld. De VIVES Fanatics, de enthousiaste aanhang van VIVES, ging nog maar eens achter de thuisploeg staan.

Het fluitje van de scheidsrechter was amper te horen. Wat een sfeer! En juist dat leek VIVES nodig te hebben. Manon zetten haar ploeg op matchpoint. En in de laatste rally van de wedstrijd kon Volley Tilburg een aanval van VIVES niet goed verwerken bij het net, 25-22 en dus 3-1 voor VIVES.

Aanstaande zaterdag 12 oktober speelt DePartyshop.nl VIVES dames 1 om 18.00 uur in sportcentrum De Pijp in Amsterdam tegen Armixtos. In de tweede ronde van het bekertoernooi speelt VIVES tegen Keistad dames 1 dat uitkomt in de Superdivisie. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 26 oktober in de IJsselhal in IJsselstein en begint om 16.45 uur.

gh @ VoV, verslag en foto van Edwin Koene, VIVES.