Vizier op volleybal

 

Dash D1 wint eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen

VoV, 07-10-2024. 6:43 uur. Na de zomerstop was het eindelijk zo ver. De competitie is weer van start gegaan. Op zaterdag 5 oktober stond er een wedstrijd op het programma voor de dames van Dash dames 1 tegen VV Utrecht dames 2. Om 18:15 uur klonk het eerste fluitsignaal van het seizoen in Vorden.

De dames van Dash begonnen direct scherp aan de eerste set. Door de gehele set een goede service druk te geven, had VV Utrecht er niet een goed genoeg antwoord op. Doordat VV Utrecht er niet echt doorheen kwam met de aanval had Dash vrij spel en kon lekker variëren. Dit resulteerde in setwinst (25-16).

In set 2 legden de dames van VV Utrecht meer druk zowel in de aanval als in de service. De service druk van Dash in de 1e set ontbrak in de 2e set. Hierdoor kon VV Utrecht meer hun eigen spel spelen, waren er veel lange rally’s en liep het aan beide kanten gelijk op. Tot het eind van de set naderde en Dash de achterstand wist terug te halen met een goede service druk. Hierdoor wint Dash nipt de 2e set (25-23).

In de derde set waren er veel lange rally’s. VV Utrecht was passend en verdedigend een stuk sterker dan de 2 sets voorheen, waardoor Dash er niet echt doorheen kwam. Aan de kant van Dash liep het passend wat stroef, hierdoor kwamen ze ook aanvallend er niet echt lekker doorheen. Doordat de basisdingen goed verliepen bij VV Utrecht wisten zij aan het langste eind te trekken en resulteerde dat in set winst (19-25).

In de 4e set zetten de dames van Dash alles op alles om 4 punten in Vorden te laten. Voor de set kwam trainer Edson met een goede tip met betrekking op de serve. Hierdoor had Dash vanaf het begin weer een goede service druk. Hier had VV Utrecht weer geen antwoord op. Set 4 betekende winst voor de dames van Dash (25-15) wat een 3-1 winst resulteerde en de 4 punten in Vorden blijven.

gh @ VoV, verslag van Emilita Hendrikx, Dash Dames1.