Sudosa-Desto D2 vergeet te winnen vs. US

VoV, 07-10-2024. 16:32 uur. We begonnen de wedstrijd tegen US D1, onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, met Beau de Vries, Susan Otten, Eline Geerts, Rianne Vogt, Suzanne Benninga, Ellen Jansen en Libero Aimée Hamming.

We begonnen scherp aan de eerste set en daardoor kwamen we op een ruime voorsprong. Hierbij konden wij goed ons eigen spel laten zien. Uiteindelijk in de slot fase van de eerste set werd het nog spannend en kwam US goed terug. Hierdoor moesten wij zelf weer even de rust erin houden en wonnen we de eerste set met 25-22.

De tweede set begonnen we met een wisseling op de passer-loper positie, Faye Albertoe kwam in het veld voor Eline Geerts. We gingen weer vastberaden het veld op. Het was een spannende set en door verschillende onnodige fouten van beide kant ging het gelijk op. Uiteindelijk trok US aan het kotste eind en won met 21-25.

De derde set hadden we de koppies weer goed staan en gingen we met frisse moet weer het veld in. Hierbij kwam Tara van der sluis erin voor Rianne Vogt. Door wat kleine fouten en wat verschillende wissels om de passe onder controle te krijgen en minder scherpte bij onszelf lieten we deze set uit de handen glippen en ging US er met de winst vandoor met 22-25.

Nu was het voor ons natuurlijk alles of niets in de 4e set. Hierbij pakte de wissel op de diagonaal goed uit Djunga Reijs kwam het veld in voor Susan Otten. Wij kregen onze service weer goed onder controle en de focus was ook weer aanwezig. Natuurlijk hielp ons puntje dat we hadden gekregen van de scheids ook heel erg mee, omdat de coach van US de bal nog even aanraakte. Terwijl de service van onze Ellen Jansen daarbij 3 meter uit vloog. Hierbij kregen we weer nieuwe energie en dat zorgde er ook voor dat we de vierde set wonnen met 25-18.

De 5e set zag er goed uit, we stonden goed te spelen met daarbij ook een ruime voorsprong (12-7). Maar door een goede service van US wisten zij dat om te draaien en er met de winst vandoor te gaan met 13-15. Hierdoor hebben wij helaas onze eerste thuiswedstrijd met 2-3 verloren.

Volgende week weer een nieuwe ronde, nieuwe kansen! Hierbij is onze tegenstander Dinto dames 1. Het fluitsignaal van die wedstrijd klinkt om 18:00. Zien we jullie daar?

gh @ VoV, verslag van Ellen Jansen, Sudosa-Desto D2. Foto Jan van den Noort.