Vizier op volleybal

 

Verjongd VVU H1 is Zaanstad nipt de baas

VoV, 07-10-2024. 16:40 uur. We zijn weer terug! Zaanstad uit. De stad van Dick Laan (Pinkeltje) en Gerrit-Jan Heijn (AH). Het topsportcentrum dat eigenlijk in Koog aan de Zaan ligt. Koog aan de Zaan, het dorp dat bekend is van Jan Cornelis Kluyver en de oudste man van Nederland Jan Voogt Pzn. Enfin, volleybal.

Na een redelijk goede voorbereiding met goede trainingen, een nieuwe sponsor, 2 gelijke spelen tegen onze buren van Taurus en het eredivisieteam van PDK Huizen, 2 nederlagen tegen VC Sneek en Sudusa Assen en 2 overwinningen tegen Zaanstad en Sneek, mochten we afgelopen zaterdag voor het ecchie tegen (wederom) onze vrienden van Zaanstad.

Helaas werden we vlak voor onze wedstrijd geconfronteerd met een blessure en Jesse Aalbers van jongens A speler die mee moest met heren 2. Daarmee waren de passer/lopers bekend. Onze hybride diagonaal is al een tijdje uit de running dus de basis diagonaal was ook bekend. Een van de spelverdelers mocht voor zijn werk 3 maanden naar Suriname dus de basis spelverdeler was ook bekend en we konden Alex de Groot van jongens A meenemen als back-up.

Ons (wederom) verjongde team heeft wel de vaste staf kunnen uitbreiden zodat nu ook bij uitwedstrijden de auditoren onder de bezielende leiding van de nieuwe hoofdcoach Jorad de Vries (ook een forse verjonging ten opzichte de vorig jaren) het team kunnen begeleiden.

Tot aan halverwege de tweede set bleek uit niets dat onze verjongingen het af zouden moeten gaan leggen tegen de sympathieke ervaring uit Zaanstad. Ten opzichte van het vorig seizoen leek alles (gelukkig) anders te gaan; vorig jaar wonnen we in de voorbereiding van Zaanstad om vervolgens in de competitie kansloos opzij te worden gezet.

Helaas sloeg het blessurespook wederom toe. Onze 18-jarige diagonaal moest het veld ruimen om te worden vervangen door een middenaanvaller. De domstedelingen wisten deze set nog wel uit het vuur te slepen maar moesten vervolgens twee sets het onderspit delven. In set 5 maakte het team de staf trots door weer met vuur en vechtlust te spelen en ook te winnen. Hoofdcoach Jorad zo trots als een stier met 7 …… en de rest ook.

2 punten met een zeer aangepaste opstelling tegen een goed team als Zaanstad werd gevierd als een prima resultaat. Twee tactisch sterk spelende teams en een overall niveau dat hoop geeft voor onze nieuwe skeredivisie. Allemaal debutanten in deze klasse die allemaal punt(en) meekregen, wat een sociaal begin van de competitie!

Complimenten over en weer na de wedstrijd en de belofte dat we met z’n allen een mooi feestje gaan bouwen na de laatste wedstrijd in onze “eigen” Galgenwaard. Op naar de confrontatie met de Keientrekkende buren uit Amersfoort die toch wel verassend hun eerste wedstrijd wonnen van de Nederlands amateurkampioen van het afgelopen seizoen.

gh @ VoV, verslag van Bernard Schoonbeek. VV Utrecht. Foto Jan van den Noort.