Vizier op volleybal

 

VC WIK H1 wint eerste quarter mile

VoV, 07-10-2024. 19:20 uur.  Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd voor onze agrarische helden uit Groot Ammers op de planning. Nadat de drie bekerwedstrijden gewonnen waren en de eerste stap richting Europa (dit keer niet voor boerenprotesten in Brussel) gezet is, is de strijd om het kampioenschap losgebarsten.

De grote vraag is dus ook wie het beste uit de startblokken schiet. De wedstrijd zou plaatsvinden onder de rivieren in de achtertuin van onze Rubber tegen het altijd vriendelijke team uit Breda. Ondanks dat onze Blek een blessure ‘scheen’ te hebben, trokken we met 11 fitte boeren vanaf de Appels om ook dit varkentje te wassen. Ondanks wat discutabele keuzes van de navigator kwam iedereen op tijd in de kantine waar het publiek zich opmaakte voor een ongelooflijk feest na afloop van onze pot.

Door het wegvallen van onze vaste coach was naast enkele sportieve versterkingen ook het meesterbrein achter de bekerwinsten van ons tweede team meegereisd. Edward had de taak om de bronstige stieren in het veld dezelfde kant op te sturen en pakte dit ook als een ware herder op. Mocht u overigens iemand zijn of kennen die voor ons een vaste waarde kan zijn als coach, neem dan contact op met tc@vcwik.nl.

Nog voordat we begonnen aan onze wedstrijd werden wij al beloond met een extra lange volleybal thriller tussen het lokale tweede team en Sliedrecht Heren zoveel. Doordat geen van beide teams leek te willen winnen, moest Eduardo de stieren nog langer temmen alvorens hij ze de arena kon insturen. Uiteindelijk was het de Sliedrechtse zijde met Rubber XS die de arena voor het geweld van de Ammerse helden opende.

De motoren van beide teams werden gestart en Dominic Thijsretto had zijn Ammersikaanse V8 al warm laten draaien. Toen het startsignaal werd gegeven, schoot WIK dan ook weg vanaf de startlijn. Helaas kon geen afstand genomen worden van de Supra van Burgst O’Conner. Ondanks het mooie spel over en weer was het toch Thijsretto die als eerste de finish bereikte met 24-26.

In set twee was het de Supra uit het Kielegat die met een NOS-boost afstand kon nemen van de Ammerse Charger. Waar de Ammerse heren nog aan het granny-shiften waren, was de Burgst aan het dubble-clutchen, like you should. Dit zorgde dat de Ammerse stieren het scorend vermogen verloren. Het blok van De Burgst leek als een rode lap te werken. Helaas slaagden de stieren uit Big Ammers enkel om de ballen via het blok tegen de eigen vloer te werken. Ondanks een cursus over het protocol bankzitten, blijkbaar zijn we daar ook niet zo goed in, door de tweede scheids, kunnen we stellen dat we onszelf op de quarter mile verloren hadden. Set 2 en 3 waren dan ook snel voorbij met 25-14 en 25-17.

Gelukkig is Edward vaker in Pamplona geweest, daar staat hij bekend als Eduardo. Hij wist dan ook hoe je een grote groep op hol geslagen stieren tot bedaren kan brengen. Ondanks zijn pijnlijke duim kon onze automonteur Spleuter toch nog wat sleutelen aan de Ammersikaanse muscle car. Met wat jong elan uit het tweede equipe kon een nieuwe quarter mile starten. Eduardo gaf ons nog mee om meer via het blok te spelen. “Gebruik de rode lap, ram er niet simpelweg op in.”, was de wijsheid die Ed had opgedaan in de Plaza de Toros de Pamplona. En met het jonge duo Dreminic Pepretto schakelde de Ammerse stieren even een versnelling terug om wat hogere toeren te draaien.

De nieuwe rust in de ploeg liet ook de andere spelers weer beter spelen. Poeloe vloog alsof hij bij iedere sprong een NOS-boost kreeg na een geniale schakeling van Edward in de opstelling. Hij beukte bal na bal naar de vloer en ook het oude Rubber vond zijn scorende vermogen terug. Het V8-blok blokkeerde niet meer, maar de Ammerse stieren aan het net namen het blokkeren over. De Supra uit de parel van het zuiden raakte achterop en kon zijn turbo niet op tijd meer doen opspoelen. Set 4 was een afgetekende 15-25 voor de Ammerse gang.

Het kwam dus aan op een laatste quarter mile, korter dan normaal, maar wel essentieel voor het behalen van de overwinning. Ook in deze set leek de turbo van Burgst O’Conner met lag te kampen. De V8 van Ammers was al warm en kon dus meteen al zijn paardenkracht kwijt op de zaalvloer. De grip op de service van Breda die ons Rubber gaf, maakte dat wij een heuse wheelie maakten en richting de eindstreep schoten. Een kleine hapering in het Ammersikaanse blok en een opgespoelde turbo ui Nassaustad maakte dat Burgst O’Conner nog even aan de overwinning kon ruiken door van 11-13 naar 13-13 te racen, maar het was het betrouwbare Ammersikaanse V8-block van Klitter dat zorgde dat Dreminic Thijsretto de overwinning met 13-15 binnensleepte.

Burgst O’Conner mocht door hun vriendelijkheid en mooie spel hun Supra houden en met onze kofferbak vol met 3 zwaarbevochten punten trokken de Ammerse boeren weer terug naar hun eigen akkers met de ronkende John Deere V8-motoren.

Komende zaterdag mogen we naar de studenten van Punch die met hun Technische spel altijd een lastige tegenstander vormen. Om 14:00 wordt in het TU-Sportcentrum de eerste Punch uitgedeeld. Houdoe en tot dan!

gh @ VoV, verslag van en foto via Pepijn Vonk, VC Wik Heren1.