Volop spektakel bij Dynamo Tubbergen vs. VC Zwolle D2!

VoV, 08-10-2024. 5:25 uur. De voorbereiding voor Dynamo Tubbergen dames 1 verliep niet helemaal vlekkeloos. Door vakanties en blessures kon er niet één keer met een compleet team worden getraind. Maar na de 3-1 bekerwinsten tegen Halley, Apollo 8 D3 en Avior, twee voorbereidingstoernooien en een geweldig teamweekend moest dames 1 er zaterdag klaar voor zijn. Tegenstander was de kampioen van de Eerste Divisie van vorig seizoen, VC Zwolle D2.

Doordat spelverdeelster Noor Bomhof niet kon spelen vanwege vakantie en een blessure en Meike Schrage (eveneens spelverdeelster) voor het eerst weer terugkwam van een blessure werd Kira Steggink opgeroepen om de lijnen uit te zetten bij het eerste damesteam. Het werd een wedstrijd met veel spektakel en twee ploegen die vochten voor elk punt. Om half 5 floot eerste scheidsrechter André Meupelenberg af voor de wedstrijd.

Dynamo dames1 schoot uit de startblokken en had al snel een 4-0 voorsprong. Maar net zo snel maakte Zwolle er weer 4-4 van. Vanaf dat moment was het verschil nooit meer dan 3 punten. Bij 22-20 in het voordeel van Dynamo kwam er een rumoerige fase. De coach van VC Zwolle was het niet eens met de beslissing en dit leverde veel tumult en een gele kaart op. In plaats van dat dat voordeel opleverde voor Dynamo was het omgekeerde het geval. Zwolle maakte 5 punten op rij en de setwinst was binnen voor de Zwolse dames.

In de tweede set bleef Dynamo in de voorzichtige modus zitten, daar waar VC Zwolle met veel power speelde. Coaches Raymond Keemers en Rob Luyrink moesten enkele wissels doorvoeren. Stap voor stap kwam Dynamo weer dichterbij en kwam er weer meer flair in de ploeg. Via 2-6, 8-13 en 10-16 was de aansluiting bij 16-17 weer daar. Wederom werd het een spannend eind van de set. Bij 22-24 in het voordeel van Zwolle werd het eerste setpunt meteen door de gasten verzilverd. Ook bij de 2e set stond er 22-25 eindstand op het scorebord.

In de derde set moest het dan gebeuren voor de thuisploeg. En dat gebeurde ook. Met name door een goede serveserie van Carli Heithuis hadden de oranjehemden al snel een voorsprong te pakken in deze set. De voorsprong werd gestaag uitgebouwd. Bij 14-7 kwam Dynamo even in de problemen door strak serveerwerk van Daantje Vennik. Bij 15-12 was Dynamo weer bij de les. Zeker ook mooi om te zien hoe de jonkies op dat moment het spel weer oppakten. Spelverdeelster Meike Schrage zette perfect de lijnen uit en werd evenzo goed bediend door libero Meis Hulsbeek. Bij 22-19 voor Dynamo zette de thuisploeg dit keer wel vol door. Gevolg was een verdiende 25-20 setwinst.

Dynamo was erop gebrand om nog 2 sets te spelen. Zwolle wilde na 1 set wel naar huis. En dat bracht een prachtig schouwspel. Twee teams die alles gaven en dat bracht lange rally’s met zich mee. Tel daarbij op dat er toch wel wat scheidsrechterlijke beslissingen waren waar beide teams zich niet in konden vinden. Sensatie en spanning was het gevolg. 5-5, 11-11 en 13-13 gaf het scoreverloop weer. Zwolle kende op dat moment een sterke fase en schoof ineens door naar 14-21. De thuisploeg gaf echter niet op en met rake klappen kwam het stap voor stap dichterbij. Op 21-23 was er weer en time-out voor Zwolle. Beide teams maakten een punt en bij 22-24 kwam nog een “jonkie” aan de opslag.

Noa Kamphuis serveerde uitstekend maar ineens was daar een fluitje. Dynamo dacht dat het opstellingsfout van Zwolle was maar het bleek een schermfout te zijn van achterspeelster Kimberly Smit van Dynamo. 22-25. Volop ongeloof bij het publiek en beide partijen. Helaas werd deze zeer pijnlijke vergissing niet teruggedraaid en kregen beide teams niet het einde dat er eigenlijk wel had moeten zijn in zo’n wedstrijd.

Helaas ging het na de tijd dan ook alleen maar over het eind van de wedstrijd en dat is jammer want daar doe je VC Zwolle en Dynamo mee tekort. Een boeiend duel met een 3-1 overwinning voor VC Zwolle D2.