Vizier op volleybal

 

Valse start Volley Meerkerk D1 in nieuwe seizoen.

VoV, 08-10-2024. 14:28 uur. Zaterdag 5 oktober hadden we na weken trainen en oefenen dan eindelijk onze eerste competitiewedstrijd. Met een klein maar fijn team en twee positieve en fanatieke trainers gaan we er een leuk seizoen van maken. De eerste wedstrijd kwam Roosendaal op bezoek in de Linde. Helaas moesten wij het zonder Lise doen, want zij was nog ziek. Daardoor hadden we maar één wissel.

De eerste set kwamen we met 0-5 achter te staan, maar langzamerhand kwamen wij in de wedstrijd. Blokkerend pakten wij steeds meer ballen en we brachten servicedruk. We wonnen de set met 25-20.

In de tweede en derde set gaven wij minder servicedruk, dus kwam Roosendaal makkelijker tot scoren. Andersom kregen wij het wel terug en stonden we onder druk in de pass. Op het moment dat wij de pass brachten lieten wij mooie aanvallen zien. Helaas verloren we de sets met 17 en 16 punten en hebben we genoeg om op te trainen.

In de vierde set werkten we onszelf in de problemen en kwamen we met 11 punten achter te staan op 8-18. Maar acht services van Anouschka en veerkracht binnen het team zorgden voor een hele andere stand: 19-20. Een hele knappe comeback. Het was helaas nog net niet genoeg, maar we hebben zeker mooie dingen laten zien. We verloren de laatste set met 20-25.

We verliezen de eerste wedstrijd met 1-3, maar daarnaast hebben wij goede blokkeringen, harde aanvallen en veerkracht laten zien. We worden steeds meer een team.

We gaan weer hard trainen op de pass en “out of system” ballen en dan gaan we er volgende week in Sint Anthonis weer een leuke wedstrijd van maken tegen Somas/Activia D2 om 16:00 uur. Reizen jullie mee?  Tot dan!

gh @ VoV, verslag van en foto via Ramona Overdijk, Volley Meerkerk D1.