Blauw Wit H1 onderuit bij terugkeer in 2de Divisie

VoV, 08-10-2024. 14:31 uur. Afgelopen zaterdag keerde Bakkerij Jonker – Blauw Wit 1 na 14 jaar terug in de 2e divisie, waar het in het seizoen 2009-2010 voor het eerst en ook voor het laatst uitkwam. De uitkomst van de wedstrijd werd helaas niet waar op was gehoopt.

Al konden de Oldebroekers dat vooral zichzelf aanrekenen. Want Blauw Wit vergat door te drukken op de momenten dat het moest. In een boeiende wedstrijd trok SV Dynamo uiteindelijk aan het langste eind en ging met een 1-3 zege terug naar Apeldoorn. Het was een wedstrijd waarin Blauw Wit hoge pieken kende, maar ook mindere momenten die te lang duurden.

In de eerste set deed een slechte openingsfase de Oldebroekers de das om (23-25 voor SV Dynamo). Daarna leek Blauw Wit grip te krijgen op de wedstrijd want set 2 werd gewonnen (25-20). Laurence Eibrink was een van de uitblinkers aan Oldebroekse zijde.

Ook set 3 leek naar Blauw Wit te gaan, maar een voorsprong van 5 punten werd verspeeld en de ploeg uit Apeldoorn pakte de derde set (22-25). Blauw Wit was te slordig en de Apeldoorners grepen de kansen die Blauw Wit bood, gretig aan. Het verlies in set 3 was een tik voor de Blauw Witters, want in de laatste set kwam Blauw Wit met 0-5 achter. De achterstand werd nog weggepoetst, maar de inhaalslag kwam te laat. SV Dynamo benutte direct het eerste matchpoint (23-25) en bracht daarmee de eindstand op 1-3.

De wedstrijd liet dan ook een onbevredigend gevoel achter bij de Blauw Witters, want het was een wedstrijd die zeker niet verloren had hoeven te worden. Over 2 weken gaan de mannen op herhaling (de wedstrijd volgende week tegen Set-Up IJsselmuiden wordt op verzoek van Set-Up verplaatst). Zaterdag 19 oktober is SVI uit Zwolle de tegenstander in de Talter. Aanvang is om 16:00 uur.

gh @ VoV, verslag en foto PR-commissie Blauw Wit.