MVP Puck Hoogers met FC Porto naar hoofdtoernooi CL

VoV, 10-10-2024. 4:48 uur. Puck Hoogers is er met FC Porto in geslaagd de poulefase van de Champions League te bereiken. Via een 3-0 thuiszege en een 2-3 uitzege pakten ze tegen Gran Canaria het ticket daarvoor. Zij komen uit in een poule met Vero Volley Milano (Nika Daalderop), VakifBank en Calcit Kamnik.

In de uitwedstrijd deze week hadden ze twee setjes nodig voor plaatsing, in de vierde set werd het nog even spannend of dat ook zou lukken gezien de 2-1 achterstand via de setstanden 25-22, 23-25 en 25-21. In die vierde set pakte FC Porto met 18-25 de setzege en plaatste zich, de tiebreak werd daarna met 14-16 gewonnen. Puck Hoogers werd tot MVP gekozen, zij had met 21 punten een belangrijke bijdrage aan de 75 eigen punten.

Asterix Avo werd uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Thuis was al met 1-3 van Tent Obrenovac verloren, uit werd het een 3-0 nederlaag via de setstanden 25-13, 25-19 en 25-20 tegen deze Servische tegenstander.

Demi Korevaar werd de vaakst scorende landgenote bij Asterix, ze maakte er 9, Iris Vos kwam tot 6 punten en Laura Overwater tot 3. Manon Stragier werd met 12 treffers topscorer bij de Belgische ploeg, die nu verder bekert in de CEV Cup, waarin ze als eerste de landgenotes van Tchalou Volley (Anlène van der Meer) tegenkomen.

Meteen in de eerste set keek Asterix al tegen een 5-0 achterstand aan, die ze nooit meer konden inlopen. In de hele wedstrijd kwam Asterix niet één keer op voorsprong, in de tweede en derde set pakte de Servische ploeg ook vlot een voorsprong en stond die niet meer af.

Bij de mannen in de voorronde van de Champions League is Ewoud Gommans met Brasov ook een ronde verder. Net als Orion Stars. Brasov won eerder in Zwitserland met 1-3 van Volley Schönenwerd, thuis werd met 2-3 verloren, nadat in de vierde set met 38-36 (!) het ticket voor de derde ronde was binnengehaald. Met die setzege maakten ze 2-2, na met 0-2 (21-25, 23-25 en 25-15) te hebben achtergestaan. Ewoud Gommans liet 27 punten noteren en werd MVP.

Challenge Cup dames:

Op de 3-0 zege (9, 17,17) van VC Sneek tegen Fleyr Torshavn komen we later met een verslag van VC Sneek nog terug. De Friese ploeg was niet een maatje, maar vele maten te groot voor de tegenstander gezien de 59 om 24 eigen score, waarvoor maar liefst 10 speelsters van de thuisploeg een scorende bijdrage leverden. Anniek Siebring werd met 14 punten topscorer.

Genève Volley van Famke Boonstra leed thuis een 0-3 nederlaag tegen Sant Cugat uit Spanje. Ze kregen per set 17, 13 en 20 punten mee. Famke Boonstra scoorde 9 keer.

Galatasaray van Britt Bongaerts en Eline Timmerman waren met 3-0 (14, 20, 16) te sterk voor het Griekse AO Thiras. Eline Timmerman scoorde 13 keer, Britt Bongaerts maakte 3 punten.

Maret Grothues won met Panathinaikos met 3-0 van CSKA Sofia. Met overduidelijke setstanden, 25-07, 25-16 en nogmaals 25-16. Maret Grothues liet 6 punten noteren.