Vizier op volleybal

 

Superdivisie mannen op zaterdag en zondag

VoV, 10-10-2024. 4:55 uur. Vier wedstrijden op zaterdag en één op zondag in de Superdivisie bij de mannen. En deze keer niet op zondag in Meijel bij Peelpush, maar in Friesland bij VC Sneek, maar wel tegen Peelpush.

Beide ploeg deden vorige week van zich spreken, VC Sneek met een 2-3 zege in de noordelijke derby tegen Sudosa-Desto en Peelpush met een afgetekende 0-3 zege tegen VoCASA. Waarschijnlijk is er enig vuurwerk te verwachten als de teams tegenover elkaar staan.

AVV Keistad bracht amateurkampioen Sliedrecht Sport H2 vorige week een nederlaag toe (3-1), VV Utrecht vertrok met een 2-3 zege uit Zaanstad. Een mooie uitgangspositie voor het onderlinge duel in Amersfoort bij Keistad vs. VVU.

Bij Orion H2 vs. Sudosa-Desto staan twee teams tegenover elkaar die hun eerste zege willen gaan behalen. Orion moest vorige week in Taurus zijn meerdere erkennen en de ploeg uit Assen verloor zoals gezegd de noordelijke derby van VC Sneek. Blijven alle punten in Doetinchem of gaan ze mee naar Assen of vindt er een verdeling plaats?

Zaanstad speelt opnieuw thuis en gaat weer proberen hun fans op een zege te trakteren. Dat mislukte vorige week tegen VVU via 12-15 in de vijfde set, wellicht hebben ze deze week tegen VoCASA meer succes. Al zullen de gasten zich na hun verlies van vorige week tegen Peelpush ook hebben voorgenomen het beduidend beter te doen. En wellicht kan een week hard trainen daaraan bij hebben gedragen.

Sliedrecht Sport H2 krijgt Taurus op bezoek. Kan de amateurkampioen van Nederland het zich veroorloven twee keer achter elkaar te verliezen? Neen, zou je denken. Maar wellicht is het zo dat elke tegenstander die tegen de kampioen van Nederland speelt net dat beetje extra geeft om beter te zijn dan de kampioen. Keistad deed dat vorige week, wellicht kan Taurus dat ook.

We wachten af en informeren u er uiteraard over.

gh @ vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.