Vizier op volleybal

 

De tweede ronde in de Topdivisies Dames

VoV, 10-10-2024. 5:00 uur. Net begonnen en dan alweer een speelvrij weekend. Dat is van toepassing op VC Sneek D2 en Dynamo Tubbergen in de Topdivisie A bij de dames. Zij komen aanstaand weekend niet in actie. Verder staan er vier duels op het programma.

Voor VCN Dames2  is er de tweede uitwedstrijd op rij, na VC Sneek D2 vorige week (3-0 verlies) is nu Krekkers de tegenstander. In Maria Parochie, dus weer een lange volleybalzaterdag voor de dames uit Capelle aan den IJssel. Krekkers heeft na de 2-3 winst bij de buren in Ootmarsum voor het eerst thuisvoordeel en dat zullen ze willen verzilveren. Om 17:00 uur beginnen ze.

DeVoKo kende een prima start van het seizoen met een 3-0 zege tegen Donitas, tegenstander SV Dynamo D2 ging het wat minder goed af met een 3-0 nederlaag bij stadsgenoot Alterno. Vorig seizoen in Apeldoorn kon SV Dynamo D2 met een 28-26 setwinst in de vierde set de tiebreak voorkomen en zo met 3-1 afsluiten, na hun 3-0 nederlaag vorige week bij Alterno zullen ze erop gebrand zijn om de punten in Omni Sport te houden.

Donitas en Set-Up ’65 verloren vorige week beide. In Denekamp en in Ootmarsum, het positieve is dus nu dat een van beide teams de eerste zege zal behalen. Om 19:45 uur wordt er in Groningen aangefloten.

Bij VC Zwolle D2 vs. Alterno staan twee teams tegenover elkaar de vorige week de volle buit scoorden met 1-3 bij Dynamo Tubbergen en 3-0 vs. SV Dynamo D2. De naam Dynamo lag beide teams zo te lezen wel. Wie er ongeslagen blijft moeten we maar even afwachten.

Topdivisie B Dames:

Een vol programma in de Topdivisie B bij de dames. Met een mooie zuidelijk derby tussen Volley Tilburg en Ledûb en de tweede confrontatie tussen een team van VCN en US.

Ledûb rekende vorige week snel af met Spaarnestad (3-0), Volley Tilburg kwam tegen VIVES net tekort om een puntje te scoren. De laatste onderlinge ontmoeting vorig seizoen werd door Volley Tilburg met 0-3 in Bûdel gewonnen.

US D2 verloor vorige week met 3-2 van VCN D3, deze week komt VCN D1 op bezoek in Amsterdam. Misschien kan het thuisvoordeel US D2 een winnende impuls geven, VCN was vorige week in Huizen met 1-3 te sterk voor PDK, zij weten dus ook uit punten te pakken.

VCN D3 reist naar Haarlem voor hun duel tegen Spaarnestad, dat vorige week bij Ledûb wel heel hard onderuitging en dus revanche op zichzelf zal willen nemen.

Armixtos en VIVES sloten hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen winnend af, voor een van beide volgt daarop ook meteen de eerste nederlaag aanstaande zaterdag.

Next Volley en PDK pakten vorige week beide één setje, het streven zal zijn om dat deze week met twee te verhogen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.