Vizier op volleybal

 

Eredivisie (v) aan vooravond van de tweede ronde

VoV, 11-10-2024. 6:30 uur. Apollo 8, dat deze week de vermoeiende maar succesvolle reis naar het hoge noorden van Finland moest maken voor de Challenge Cup wedstrijd tegen Pölkky Kuusamo (0-3 winst), is aanstaande weekend vrij,

VC Sneek, dat in hetzelfde Europese toernooi eenvoudig en snel in Friesland won van Fleyr Torshavn uit de Faeröereilanden komt voor het eerst dit seizoen in de vaderlandse competitie in actie. De landskampioen speelt uit tegen VC Zwolle dat vorige week een 0-3 zege mee kon nemen uit Meijel bij hun bezoek aan Peelpush.

In Utrecht staan VVU en Peelpush tegenover elkaar. Beide opponenten leden vorige week een nederlaag zonder setwinst. De eerste punten en de eerste setwinst van het nieuwe seizoen lonkt dus voor een van beiden.

Activia, dat tegen Sliedrecht Sport maar net naast de winst greep, krijgt Sudosa-Desto op bezoek. De ploeg uit Assen stak vorige week met een 3-0 zege van wal in het nieuwe eredivisieseizoen. VV Utrecht werd toen vanuit Assen zonder setwinst en dus zonder punten naar de Domstad teruggestuurd.

En SV Dynamo Apeldoorn, met ex-international Kirsten Knip, is het gastteam voor Sliedrecht Sport. Daar staan een 3-1 nederlaag en een 3-2 zege uit de eerste ontmoeting tegenover elkaar. SV Dynamo ging in Borne ten onder, Sliedrecht Sport bleef in eigen huis de baas tegen Activia.

Dus VC Zwolle, Sliedrecht Sport en Sudosa-Desto gaan proberen hun ongeslagen status na één wedstrijd te behouden, terwijl VC Sneek, SV Dynamo, Peelpush, Activia en VV Utrecht voor de eerste winst gaan. Apollo 8 weet zeker dat het na dit weekend nog steeds ongeslagen is.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.