Vizier op volleybal

 

Vroege clash om toppositie bij Orion vs. Lycurgus

 

VoV, 11-10-2024. 6:00 uur.  Voor vier teams staat dit weekend alweer de vierde wedstrijd van het seizoen gepland en voor hetzelfde aantal de derde. Aan de kop van de ranglijst van acht is er nog maar weinig verschil, dit benoemen we extra in verband met de mogelijke deelname van de Top 4 aan de BeNe League. SSS heeft 3-7, Orion Stars en Lycurgus 2-6 en SV Dynamo 3-5.

Interessant is het duel Orion Stars tegen Lycurgus, niet alleen vanwege de stand maar ook vanwege het feit dat Orion Stars doordeweeks voor de Champions League in Belgrado speelde en dus de nodige reisuren en vliegkilometers maakte, terwijl Lycurgus dit alles niet hoefde te doen. De wedstrijden tussen beide teams zijn altijd bijzonder lastig te voorspellen, helemaal nu de teams ook nog eens de nodige wijzigingen hebben ondergaan.

We moeten maar even afwachten wie zich in deze topper de sterkste toont op zondagmiddag. Overigens was de winst van Orions Stars tegen Rode Ster wel logisch. Ze hebben nu eenmaal meer sterren (stars) dan hun tegenstander (ster)

In Apeldoorn is het Super Saturday, de eerste van het seizoen, met thuiswedstrijden van Heren1, Dames1, Dames 2 en Heren3. Als Heren2 niet vrij was geweest hadden ze waarschijnlijk ook thuis gespeeld om de Super Saturday te vervolmaken.

Heren 1 krijgt PDK Huizen op bezoek. SV Dynamo is één van de vier teams die al drie keer n actie kwam, ze staan op 3-5. PDK haalde één puntje minder uit 3 wedstrijden. Gezien de verschillen op de ranglijst dus een interessant duel. Maar of dat in de praktijk ook zo zal zijn?

Sliedrecht Sport heeft nog nulpunten uit twee wedstrijden, koploper SSS staat al op zeven. Een verschil waartegen je vroeg in het seizoen al ‘poeh, zeg’ zegt. Maar met Orion Stars en SV Dynamo had de ploeg uit Sliedrecht ook niet meteen de makkelijkste tegenstanders. Ook al speelden ze twee keer thuis en volgt zaterdag al hun derde thuiswedstrijd op rij!

Waarmee we niet willen beweren dat de koppositie van SSS alleen maar voortkomt uit de wedstrijden tegen op papier makkelijke teams zijnde SV Dynamo (2-3 verlies), ZVH (0-3 winst) en VC Limax (3-1 winst). Gezien het resultaat van beide teams tegen SV Dynamo kan er bij de bookmakers zomaar een licht voordeel voor SSS  zijn.

ZVH staat na drie wedstrijden nog op nulpunten. Verlies was er tegen PDK, SSS en Lycurgus. ZVH wacht dus nog steeds op de eerste setzege, komt volgens de verslagen steeds toch ietwat te laat op gang om succes te hebben. Wellicht laten ze de dieselstart tegen VC Limax, dat door de week in Maaseik eenvoudig een Challenge Cup zege behaalde, achterwege en geven ze meteen vol gas. Of dat dan een positief resultaat oplevert? Afwachten dus maar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.