VoCASA koploper Superdivisie (v), Rico klopt landskampioen

VoV, 13-10-2024. 6:00 uur. In de Veste in Borne kwam het nog ongeslagen VoCASA op bezoek bij Apollo 8 dames2. Teams hadden elkaar in de voorbereiding bij het DeVoKo toernooi in Denekamp ook getroffen, in dat oefenduel werd het 1-1, het kon dus zomaar een spannende partij worden. Dat was het in de eerste set ook zeker.

In die set kon de thuisploeg een 20-17 voorsprong nemen en leek op setwinst af te koersen. VoCASA herpakte zich echter net op tijd en kwam via 21-20 op een 21-24 voorsprong om de set daarna met 23-25 voor zich te beslissen. In de volgende twee sets was het een stuk minder spannend en hield VoCASA de thuisploeg twee keer ruim onder de twintig met 15-25 en 17-25 eindstanden. Vooral de servedruk en de blokpunten maakten in die sets het verschil.

In Rijssen ging de eerste set met 18-25 naar Veracles, dat vorig seizoen amateurkampioen van Nederland werd. Rivo herstelde zich knap, maakte het in de eindfase nog spannend, maar pakte de tweede set met 25-23. Daarna haalden ze in de derde set keihard uit (25-14) en wisten ook in de vierde set de winst in eigen huis te houden. Met 25-21 sloten ze dus met een 3-1 zege af.

Sudosa-Desto Dames2 verloor net als vorige week met 3-2. Toen thuis tegen US, nu uit bij Dinto. Een 1-2 voorsprong in sets via de setstanden 20-25, 25-23 en 22-25 ging via een hele ruime 25-12 verloren, waarna de tiebreak de beslissing moet brengen. Daarin had Dinto met 15-11 het meeste over.

AVV Keistad kende geen pardon met het Nijmeegse Pegasus. De thuisploeg kwam in de eerste set met 21 punten net boven de twintig puntengrens uit, daarna hielden de gasten uit Amersfoort met 15-25 en 17-25 een hele ruime marge aan het eind.

Voltena leed opnieuw een nederlaag in eigen huis. Na VoCASA eerder was nu Sliedrecht Sport Dames2 de bovenliggende partij. Voltena kon met een sterke derde set (25-14) de wedstrijd in leven houden nadat ze via twee keer 19-25 op een 0-2 achterstand waren gekomen. Echter in de vierde set drukte Sliedrecht Sport D2 door en nam via 17-25 alle punten mee.

In de stand gaat VoCASA met 4-11 aan de leiding, dan volgt Keistad met 3-8 en ook Sliedrecht Sport D2, Dinto en Rivo hebben 8 punten, maar wel uit 4 wedstrijden. Voltena staat 10de met 4-2, Pegasus is laatste met 4-1.