Vizier op volleybal

 

ZVH kan geen vijfde set afdwingen vs. VC Limax

VoV, 14-10-2024. 6:20 uur. De heren van Scherp in Packaging ZVH speelden in eigenhuis Swanla tegen het team van Numidia VC Limax. Dit team wist in deze week hun Europese wedstrijd tegen een IJslands team met 3-0 te winnen. In de competitie heeft Numidia het zwaar en Scherp in Packaging wist wat hun te doen stond. Dit konden ze niet volledig uitvoeren en via de setstanden 21-25, 25-20, 17-25 en 27-29 wist Numidia de wedstrijd met 3-1 winnen.

Hoofdcoach Rodin Merx met assistent Richard de Kogel konden niet meer beschikken over Niek Schiphof en stelden de volgende selectie op in het veld: Benjamin Parkinson, Tom Sonneville, Saimen Hage, Luuk Steenbergen, Yoran Koezema, Koen Herrebout en libero Richard Rademaker.

Vanaf het begin wist Scherp in Packaging een kleine voorsprong te nemen, die Numidia al snel weer in hun voordeel kon omzetten door hun sterke aanval bij 5-8 nam coach Rodin Merx zijn eerste time-out en kon gelijk de serve terughalen. Er begon nu een inhaalrace en nadat bij 11-14 Luuk Steenbergen aan het serveren sloeg kon Scherp in Packaging bij 14-14 gelijkkomen en nam Numidia een time-out. Dit had effect en de gasten wiste weer langzaam maar zeker een voorsprong op te bouwen en kon deze set met 21-25 winnend afsluiten.

Met dezelfde opstelling begon Scherp in Packaging aan de tweede set en wist ondanks de sterke blokkering van Numidia op afstand meekomen. Bij 13-14 kwam Vincent van der Kraats aan de opslag voor Koen Herrebout en kon met een ace Numidia dwingen tot het nemen van een time-out. Bij 15-15 werd de wissel teruggedraaid. Saimen Hage wist de serve terug te halen en met een sterke ace van de hand van Benjamin Parkinson en de aanval van Ton Sonneville moest Numidia bij 18-15 al zijn tweede time-out nemen. Numidia wist toch nog wat terug te doen, maar Scherp in Packaging bleef alert en sterk spelen. Uiteindelijk wist Koen Herrebout het winnende setpoint bij 25-20 te maken.

In de derde set kwamen de Zevenhuizense heren met dezelfde opstelling als in de eerste set. De beide ploegen hielden elkaar tot 7-7 in evenwicht, daarna nam Numidia het heft in handen en wist te zorgen dat bij 15-18 coach Rodin Merx zijn tweede time-out nam. Dit had geen effect, Numidia wist met Jack Gilbert aan de opslag direct door te stoten naar 16-24. Zevenhuizen kon daar niets tegenoverstellen en met 17-25 won Numidia deze set.

In de vierde set was Scherp in Packaging weer hersteld en nam gelijk weer he initiatief en wist een lichte voorsprong op te bouwen. In een spannende verlopen strijd, verstapte Yoran Koezema zich en moest vervangen worden door Vincent van der Kraats. Zevenhuizen bleef op de ingeslagen weg doorgaan. In de eindfase wist Zevenhuizen op een 24-22 setpoint te komen maar kon deze niet verzilveren zelfs de tweede bij 25-24 werd niet gepakt. Uiteindelijk kon Numidia deze set met 27-29 winnend afsluiten en zo de vijfde set door de neus van Zevenhuizen boren.

Voor Scherp in Packaging staat zaterdag weer een thuiswedstrijd op het programma, dan spelen zij in Swanla tegen koploper Orion Stars uit Doetinchem. Deze wedstrijd wordt 19 oktober om 20.00 uur gespeeld, na de wedstrijden van de dames Villa Dorrestein en het tweede herenteam. Gezien de stand zal dit weer een lastige wedstrijd worden. De Zevenhuizense heren komen steeds beter in hun spel, maar dit heeft nog steeds niet het gewenste resultaat.

Scherp in Packaging: Koen Herrebout (11), Nikita Artamonov (1), Tom Sonneville (4), Yoran Koezema (13), Vincent van der Kraats (2), Benjamin Parkinson (12), Luuk Steenbergen (6), Saimen Hage (8), Richard Rademaker (L)

Numidia VC Limax: Brian Melgarejo (19), Joris Berkhout, Remco van den Elshout (9), Luuk Hofhuis (2), Jackson Gilbert (16), Alex Meijs, Kian Macnack (13), Koen Scholten (8), Ferdy van Dijk(L), Thijs Ipema (L)

gh @ VoV, verslag door Steef van Duin, ZVH. Foto André Dirks