Vizier op volleybal

 

Dash D1 neemt 4 punten uit het westen mee naar huis

VoV, 14-10-2024. 6:55 uur. Hoewel de reisafstanden naar de uitwedstrijden over het algemeen meevallen dit seizoen voor Dash dames 1, zitten er ook een paar uitschieters in het westen bij. Afgelopen zaterdag was het tijd voor een van deze uitschieters.

De eerste uitwedstrijd van dit seizoen werd gespeeld tegen het eerste damesteam van Leiderdorp, een geheel onbekende tegenstander. Dash begon onbevangen aan de wedstrijd en wist in de eerste set door een sterke service de tegenstander onder druk te zetten. Ondanks dat de dames uit Leiderdorp aansluiting wisten te vinden tegen het einde van deze set, sleepten de Vordense dames de set met 21-25 binnen.

In de opvolgende set verdween de service druk aan de zijde van Dash en wist Leython DC dames 1 de service druk op te voeren. De pass lijn van Dash kreeg hierdoor moeite met het brengen van de eerste bal waardoor de aanvallers van Dash niet tot direct scoren kwamen. Ook in blokkering lieten de Vordense dames steken liggen waardoor de tegenstander er met de setwinst vandoor ging (26-24). Hierdoor werd het 1-1 in sets.

Aan het einde van de tweede set nam de energie die Dash leverde af, maar de bank van Dash wist de energie weer op te voeren in de derde set. Door het enthousiasme vanaf de kant en door het harde werken, haalde Dash de set overtuigend binnen met 16-25. Om een vijfde set te voorkomen, moesten de dames van Dash de vierde set winnen. De vierde set liep gelijk op, maar uiteindelijk nam Dash de overhand en wonnen de set (22-25). Dit resulteerde in 1-3 en konden dus konden de Vordense dames 4 punten mee naar huis nemen.

gh @ VoV, verslag van/ via Pien Meijer, Dash Dames1.