Vizier op volleybal

 

VIVES H1 niet opgewassen tegen aanvalsgeweld uit Scheveningen

VoV, 14-10-2024. 10:04 uur. Na de eenvoudige overwinning in de eerste wedstrijd van het seizoen 2024-2025 was horde nummer 2 er direct een van formaat. Kalinko, met duidelijke kampioensaspiraties, trok de afgelopen jaren een hoop ervaring naar de club. Het team, dat meerdere spelers met eredivisie-ervaring heeft, heeft ook dit jaar maar één doel: promotie. Gelukkig zijn de mannen van Departyshop.nl VIVES Heren 1 niet snel uit het veld te slaan, met een waar volleybalgevecht tot gevolg.

In set één startte trainer Mark met passer-lopers Luc en Alec, middenas Sven en Peter, Danny als diagonaal en Laurens als spelverdeler. Joeri, die de passlijn versterkte als libero, was de zevende man in de startopstelling. Vanaf het eerste fluitsignaal ontstond er een gelijkwaardig volleybalgevecht, waarin Kalinko een aantal keer de voorsprong nam, maar VIVES deze ook weer in no-time omdraaide. Gedragen door de service van Alec pakte VIVES een kleine voorsprong en op 14-17 was het voor de coach van Kalinko genoeg.

Helaas voor VIVES had Kalinko nog een versnelling over. Met het inbrengen van de nodige eredivisie-ervaring op hun diagonaal was de stand op 20-20 weer in evenwicht. De versnelling van Kalinko kon niet gepareerd worden en ook het inbrengen van Jacco en Evan maakte niet dat het tij gekeerd kon worden. Met een minimaal verschil, 23-25, trok de ervaring van Kalinko de overwinning over de streep.

In set twee schoot de IJsselsteinse formatie uit de startblokken. De coach van Kalinko liet er dan ook geen gras over groeien en besloot bij 0-3 al dat hij zijn team moest toespreken in een time-out. Wat ze bij Kalinko in een time-out te drinken krijgen, is nog een raadsel, maar wederom bleek dit een goede zet van de coach, want op 9-8 was de achterstand weggepoetst. Pas op 16-9 leek Kalinko weer te haperen.  Een machtige eindsprint van Kalinko zette ondanks dapper verweer uit IJsselstein een 25-20 stand op het scorebord.

Set drie begon met een sterke serviceserie van Alec, waarna VIVES uitliep naar een 10-17 voorsprong. Via 6-14 en 10-17 stormde de 3e set in bloedvaart af op de big points en op 21-11 was VIVES al bijna klaar terwijl Kalinko halverwege was blijven hangen. De uiteindelijke 16-25 gaf een goede verhouding van de krachtsverhouding in set 3.

Helaas heeft een overtuigende set ook een keerzijde, want waar het Kalinko niet lukte in set 3, schakelde Kalinko in set 4 weer bij. Tot 8-8 kon VIVES goed meekomen. Op 11-8 nam trainer Mark voor het eerst een time-out, maar Kalinko volleybalde gestaag door. VIVES kon alleen nog maar hopen op genade van de gastheer. Met een stand van 20-15 was het uiteindelijk de eredivisie-ervaring die de doorslag gaf en een serviceserie van 5 punten op de mat legde. 25-15 dus.

De eerste nederlaag van het seizoen, maar dan wel tegen een van de topfavorieten voor het kampioenschap. Teleurgesteld in het resultaat en semi-tevreden over het getoonde spel stapte de IJsselsteinse formatie de frisse Scheveningse zeewind in. “We hebben gestreden voor wat we waard zijn, maar de individuele kwaliteiten gaven vandaag de doorslag,” vatte trainer Mark de wedstrijd mooi samen.

Departyshop.nl VIVES Heren 1 krijgt volgende week alweer de kans om zich te revancheren voor de verliespartij in Scheveningen. Thuis wordt de strijd aangegaan tegen mede-ex-topdivisionist Donki-Shot Hs1. Om 16.45 uur wordt het vuur aan de schenen gelegd van de mannen uit Den Dungen.

gh @ VoV, verslag via/ van PR-Commissie VIVES. Foto Peter van Zijl.