Vizier op volleybal

 

Set-Up wint overtuigend van Veracles

VoV, 14-10-2024. 10:10 uur. Holtland Accountants Set-Up heeft afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2024/2025 overtuigend gewonnen van Veracles uit Groningen (3-1).

Na drie leerzame bekerwedstrijden begon afgelopen zaterdag de competitie voor Holtland Accountants Set-Up. Set-Up speelt dit seizoen in de eerste divisie en treft daarin verschillende ploegen uit Groningen. De eerste Groningse tegenstander was afgelopen zaterdag het eerste heren team van studenten volleybalvereniging Veracles.

Door blessures van Niek Timmerman en Harald van Dieren en de afwezigheid van Louren Nentjes (werk) werd er een beroep gedaan op de breedte van de selectie. Jorrit Brink, Joël Vaandering en Dinand Dekker stonden bij de IJsselmuidenaren in de pass. Ongetwijfeld een van de minst ervaren passende opstelling waarmee Set-Up de laatste jaren is aangetreden, het drietal wist zich goed staande te houden gedurende de hele wedstrijd.

Vanaf het begin van de wedstrijd was de focus bij Set-Up aanwezig. De pass lag goed, waardoor Matthias Sulkaldi zijn spel kon verdelen en Set-Up makkelijk tot score kwam.

Tegelijkertijd waren de verdediging en blokkering juist op elkaar afgestemd, waardoor de gasten uit Groningen moeilijk zelf tot score konden komen. Dankzij het luidruchtige publiek was er een goede sfeer in de Oosterholthoeve en kwamen de Groningers er niet aan te pas in de eerste drie sets. Deze werden gewonnen door de IJsselmuidenaren met 25-15, 25-14 & 25-18.

Coaches Bart van Vliet en Rob van der Spek waren onder de indruk van het spel van hun ploeg: ”We zijn trots op de passie en strijdlust die vandaag werden geleverd. In combinatie met het goed uitvoeren van het tactische plan maakt het een sterk geheel! Dat geeft ons de bevestiging dat we op de juiste weg zijn en geeft erg veel voldoening. We zijn nog maar enkele maanden onderweg, hoe snel deze groep alles opneemt en toepast is bijzonder.”

In de vierde set kwamen er wat slordigheden in het spel van Set-Up, het lukte niet om uit te lopen op Veracles. Boven de twintig waren de Groningers net iets scherper, waardoor deze set gewonnen werd door de uitploeg, 24-26.

Komend weekend staat een uitwedstrijd op het programma. De heren uit IJsselmuiden spelen zaterdag 19 oktober om 19.30 uur tegen DIO Bedum.

gh @ VoV, verslag en foto via de webredactie van Set-Up IJsselmuiden