VTC Woerden D1 pakt tweede zege

VoV, 14-10-2024. 10:21 uur. Wij mochten voor de derde keer voor ons eigen publiek spelen en dit voelde vertrouwd aan. Op zaterdag 12 oktober was het SuperSaturday bij VTC Woerden. Na de bloedstollende wedstrijd van heren 1 mochten wij het veld betreden. Om 19.00 uur klonk het eerste fluitsignaal en onze tegenstander was het jonge team van VV Utrecht dames 4.

De basis bestond uit Tamar en Imke, Sascha en Lize, Manon en Merel en natuurlijke onze libero Jiske. De enthousiasme en gretigheid was meteen aanwezig bij ons. We hadden al snel door dat de meiden van VV Utrecht een goede service pass konden leveren. Na wat mooie blok puntjes van Manon, goed verdedigend werk van Tamar en een mooie service serie van Sascha creëerde we een mooie voorsprong.

Onze foutenlast was erg laag waardoor we redelijke makkelijke ballen cadeau gaven aan de tegenstander. Toch wisten de meiden van VV Utrecht daar geen raad mee en stond ons verdediging ook erg sterk. We waren lekker attent aan het net en zo blokkeerde Tamar samen met Lize het laatste punt van de eerste set. We winnen met 25-16.

De stand stond weer op 0-0 en de tweede set starten we met dezelfde opstelling als in de eerste set. Er wordt hard gewerkt aan beide kanten. Veel lange rally’s, maar toch trekken wij het punt naar ons toe. Merel die een snelle set geeft op het midden waar Lize al mooi in de lucht hangt en slaat deze mooi binnen.

We probeerden meer gevarieerder te spelen. Door af een toe een prikbal te plaatsen zorgde we voor meer problemen bij de tegenstander. De punten worden met overtuiging gescoord en gevierd. We werden goed aangemoedigd vanuit het publiek en dat gaf ons nog meer vertrouwen. Met een mooie aanval van Tamar maakte zij een einde aan deze lange rally en winnen we de tweede set met 25-17.

In set 3 komt Vera erin voor Sascha en ze maakt meteen het eerste punt met een slimme prik bal. Na wat mooi verdedigingswerk van onze libero Jiske komt de pass lekker aan bij de spelverdeler. Ook hier zitten we er blokkerend goed bij. Lucia komt erin voor Merel. Zij mag meteen gaan serveren. Met volle concentratie serveert ze de tegenstanders omver. Na wat onzuiverheden bij de tegenstander was er bij ons ook een klein dipje. We herpakte onszelf weer redelijk snel op en dat merkte we aan de rust en vertrouwen die we in elkaar hebben.

Jiske haalde veel prikballen waardoor Lucia veel mogelijkheden had om de aanvallers aan te spelen. De blokkering aan de overkant had er moeite mee wat leidde tot een vrije aanval voor Tamar op de buitenkant. Marina kwam er in het achterveld in voor Imke. De laatste set winnen we met 25-17.

We beginnen de set met een goede service druk van Lucia. Ook in deze set werden er veel goede lange rally’s gespeeld. Door onze vechtlust en slimme tactische ballen scoorde we veel punten. In de loop van deze set begon het vuurtje bij VV Utrecht te branden en daar hadden we wat moeite mee. We maakte zelf iets te veel foutjes en daar profiteerde de meiden van VV Utrecht van. Merel kwam erin voor Lucia. Onze coach Mark nam op het juiste moment een time-out.

We stonden 17-23 achter en het was alles of niets. Alles op karakter spelen en vol gaan voor elke bal. Met Imke aan serve maakte ze het de tegenstander moeilijk. Pass naar Merel en Lize maakt het keurig af op het midden. Zo is ook het volgende punt door een gretige blokkering voor ons. Door het goed oplettende publiek kregen we een puntje cadeau wegens een vak fout. Punt voor punt komen we dichterbij en gaat het gelijk op. 27-27, 27-28, 28-28 enzovoort… Lucia komt er weer in voor Merel en serveert een ace! Na veel vechtlust en lef maken we een einde aan deze horrorset.

Dat betekent 5 punten voor ons en we bemachtigen de tweede plek in de competitie. Publiek, wij hebben genoten van jullie en hopelijk hebben jullie ook genoten van ons! We zien jullie graag weer op de tribune. Ons volgende wedstrijd spelen wij op zaterdag 19 oktober tegen De Hollandse Pot – USV Protos Dames 2 om 11.00 uur. Tot dan1