Topteams winnen in Italië bij de dames

VoV, 15-10-2024. 6:40 uur. Het volleybalweekend in Italië kende geen stunts voor wat betreft de uitslagen van de topteams. Conegliano (0-3 winst), Vero Volley Milano (3-0 winst), Novara (3-0 winst), Chieri ’76 (0-3 winst) en Scandicci (0-3 winst) gaven hun tegenstanders geen setje mee.

Nika Daalderop won met Vero Volley Milano met 3-0 van Roma Volley (19, 18, 15). De midspeelsters Ana Danesi en Laura Heyrman waren bij Milano goed op dreef met 14 en 9 punten, Daalderop en Sylla namen 11 en 9 punten voor hun rekening. Egonu, die vorige week een operatie moest ondergaan, ontbrak nog.

Cuneo vs. Chieri ’76 werd 0-3 via 23-25, 20-25 en 18-24. De Amerikaanse Avery Skinner, een van de weinige USA -speelster die nog in Italië uitkomen, scoorde 25 keer voor Chieri ’76. Sarah van Aalen maakte er 4 en Anne Buijs 2. Bij Cuneo had Tessa Polder 5 keer succes.

Indy Baijens ontbrak bij Scandicci, dat met 0-3 van Firenze won. Via 22-25, 22-25 en 23-25. Firenze had de duidelijk betere aanvallende scores (46 om 38) maar ook de veel hogere foutenlast (23 om 11). Ekaterina Antropova scoorde 18 keer. De Belgische Britt Herbots maakte 8 punten. Beide voor Scandicci.

Novara won met 3-0 van Pinerolo, mede vanwege meer blokpunten (10 om 5) en een lagere foutenlast (14 om 20), waarmee ze de aanvallende lagere score van 42 om 45 punten ongedaan maakten. De Poolse Malwina Smarzek van Pinerolo werd met 17 treffers topscorer, bij Novara scoorden Ishikawa en Alsmeijer ieder 12 punten.

Conegliano nam een 0-3 zege mee bij Talmassons via 23-25, 20-25 en 18-25. Isabelle Haak en Martina Lukasik werden bij de gasten de meest scorende speelsters met 18 en 12 treffers. Yana Shcherban van de thuisploeg had 11 keer succes.

Wellicht bestaat de indruk dat alle wedstrijden afgelopen weekend in drie sets werden beslist, maar dat is niet van toepassing. Perugia verloor in vijf set van Vallefoglia, via 17-19 in de tiebreak. Anett Nemeth van Perugia werd met 27 punten topscorer in dit duel.

Bergamo won met 1-3 bij Busto Arsizio, dat zonder Pleun van der Pijl aantrad. De thuisploeg won de tweede set met 25-18, nadat de eerste met 16-25 was verloren. Na de 1-1 ging de winst via 23-25 en 17-25 naar de bezoekers.

Bij de mannen verloor Modena van Sil Meijs met 0-3 van Perugia (23, 19, 21). Sil Meijs had een invalbeurt in de eerste set. Robbert Andringa won met Piacenza met 1-3 bij Cisterna. Andringa had in alle vier sets invalbeurten. Hij kwam alleen passend in actie. Hij had geen aanvallende acties en ook geen servebeurten.

Padova van Fabian Plak won met 1-3 bij Taranto. Na de 25-18 volgende met 25-27 en 23-25 twee nipte zeges, de 18-25 in de vierde set was wel heel duidelijk. Plak scoorde 7 keer.

Verder won Civitanova met 3-0 van Monza, behaalde Trentino een 1-3 zege bij Milano en was Verona met 0-3 te sterk voor Grottazzolina.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chieri ’76.