Vizier op volleybal

 

Stadsjochies VVU H1 verliezen van Keistad.

VoV, 15-10-2024. 16:50 uur. Zaterdag 12 oktober, de dag na coming out day, mochten wij de Keientrekkers uit Amersfoort ontvangen. Beide teams hadden een overwinning op zak waarvan die van onze gasten (met alle respect) meer tot de verbeelding sprak; zij wonnen van de reserves van Sliedrecht Sport, toch de regerend amateurkampioen bij de heren.

Ik zal beginnen bij de nabespreking en dat met name het stukje over coming out day. Onze aanvoerder hield een inspirerend en emotioneel betoog over hoe fijn het was om jezelf te kunnen zijn in een veilige omgeving. Heel veel complimenten aan ons team en onze verenging en de toch wel confronterende mededeling dat dit lang niet overal zo is (was? Hopelijk).

Over de wedstrijd kan ik kort zijn maar dat zal ik niet doen.

Onze dance macabre met het blessurespook (geen excuus) is helaas nog niet ten einde. Balletje op de duim voor een midden van ons en maar weer afwachten hoelang dit gaat duren. Gelukkig waren onze dia en een passer loper weer deels inzetbaar. Martijn (Chiel) Peper uit heren 2 hielp ons uit de brand en ook de jongens A inbreng van Alex de Groot en Jesse Aalbers werd zeer op prijs gesteld. Helaas waren wij niet het enige team dat met voorgenoemd spook te maken had. Ook onze gasten hadden hier last van zodat ook zij met een aangepaste opstelling moesten spelen.

In set 1 begonnen de (zojuist gerenoveerde) Domstedelingen goed en deze set hadden we normaal gesproken ook gewonnen, ware het niet dat de ervaring van Erik ten Asbroek vanaf (onder andere) de servicelijn ons heel veel pijn deed. Samen met hun sterke blokkering wisten de Amersfoorters deze set toch nog te winnen. (18-25)

Set 2 was voor ons, vooral omdat wij met wat meer servedruk hun indrukwekkende middenas konden laten toekijken. (25-21)

Set 3 was eigenlijk een kopie van set 1 waarin wij niet onder hun servedruk uitkwamen op de belangrijke momenten en wij hun indrukwekkende blokkades te vaak niet konden omzeilen. In deze set sloeg de ervaren middenman en oud-international Lars Lorseijd van de Keistedelingen de mooiste bal van de wedstrijd; in de rally binnen de twee meter. Ook in dit gremium een compliment zijn sportieve gedrag. Overigens werd de hele wedstrijd sportief gespeeld dus ook alle andere spelers: mijn complimenten. (22-25)

Set 4 begon helaas zoals deze ook zou vorderen. Een miscommunicatie tussen ondergetekende en de hoofcoach leidde tot wat verwarring in de beginopstelling en onze gasten profiteerden hier optimaal van. Zelfs het inzetten van onze jongens A talenten kon hier geen verandering in brengen. (18-25)

Helaas ging de hoofdact van de avond ook verloren en kon coach Johan van Peelpush (ook van de heren) zijn eerste overwinning in Utrecht (dacht ik) noteren. Onderling hebben wij afgesproken dat dit geen gewoonte gaat worden.

Na afloop een gezellig feestje in de Heksenketel binnen de Galgenwaard waar ook onze tegenstanders van volgende week (Taurus) kwamen “spioneren” (of was het gewoon lekker meefeesten?). In ieder geval wisten ze ons te vertellen dat ook zij de regerend amateurkampioen verslagen hadden en hun coach Dennis wees mij fijntjes op onze “weddenschap”. Het zal nog hard werken worden om onze Houtense buren punten af te snoepen. Alleen maar leuk!

Volgende week onder het toeziend oog van Topcoach Redbad en voormalig sterspelers Eduard en Martijn om 20.00 uur in de Kruisboog te Houten. Allen zijn naderhand aanspreekbaar en beschikbaar voor handtekeningen in de kantine.

gh @ VoV, verslag van Bernard Schoonbeek, VV Utrecht Heren1. Foto Jan van den Noort.