Vizier op volleybal

 

VC Sneek overtuigend door in Challenge Cup

VoV, 16-10-2024. 3:54 uur. De dames van Friso Sneek hebben zich op overtuigende wijze geplaatst voor de zestiende finale van de Challenge Cup. Evenals in de thuiswedstrijd werd onder het toeziend oog van een groot aantal meegereisde supporters Fleyr Torshavn met 0-3 verslagen. Een uitslag die vooraf aardig voor de hand leek, omdat de ploeg van de Faeröer Eilanden in de Sneker Sporthal weinig aanspraak op setwinst kon maken.

Ontspannen voorbereiding: Na een voortvarende vlucht via Kopenhagen kon de formatie van Erik Reitsma zich ontspannen voorbereiden op de return en genieten van de fabelachtige omgeving. Er was geen vuiltje aan de lucht gezien de overduidelijke triomf in Sneek ook mede gezien het feit dat Reitsma al zijn spelers in de arena bracht.

Dat was in Torshavn niet anders. De heenwedstrijd was nu ook in iets meer dan uur gespeeld, want de Friese formatie zette met 16-25, 19-25 en 15-25 een klare 0-3 overwinning op de borden. “Fleyr speelde weer enthousiast”, viel Henriëtte ter Steege op. Iets wat niet geheel vreemd was, want ook in Sneek werd elk punt met een feestje gevierd.

Griekse clash: Geen problemen dus voor landskampioen Friso Sneek dat zich nu mag opmaken voor een heerlijke Griekse clash. Op 6 november komt Themis Athene op bezoek en op 14 november worden de degens in de hal van Olympiakos gekruist.

De thuisploeg moet naar deze hal uitwijken omdat de eigen accommodatie niet voldoet aan de CEV-normen. Een niet geheel onbekend verhaal, want vorig jaar liep Friso Sneek tegen PVK Olym Praha tegen hetzelfde probleem aan en werd er in goed overleg besloten twee wedstrijden in Sneek af te werken.

Winnen: Alom tevredenheid bij Friso Sneek en Henriëtte ter Steege: “Veel spelers hebben gespeeld. We zijn heel blij met de meegereisde supporters. We hebben gedaan wat we moesten doen en dat was winnen. Nu op naar Athene”, aldus Ter Steege.

Veel supporters: Ook Anniek Siebring had genoten van de entourage dat voor het grootste gedeelte VC Sneek was. “Super dat er zoveel mensen mee waren. We maken ons nu op voor een mooi Grieks avontuur,” zei de aanvaller die evenals haar ploeggenoten reikhalzend uitkijkt naar de volgende ronde in Europees verband.

gh @ VoV, Bron VC Sneek, eigen foto VC Sneek

Toevoeging redactie VoV: Na een 11-12 tussenstand in de eerste set volgde een 1 om 11 score voor de 12-23. In set twee werd een 5-7 tussenstand 6-13 en werd er via 11-19 nog meer afstand genomen en gewonnen. En in set drie was bij 1-10, 5-12 en 9-20 wel duidelijk dat VC Sneek opnieuw naar 0-3 zou snellen.

De 2 om 12 aces en 0 om 9 blokpunten zorgden voor heel veel verschil in de totalen. Ook de 25 om 37 aanvallende punten waren heel duidelijk in het voordeel van de Friezinnen.  Rixt Scholten en Anniek Siebring kwamen met 12 en 10 punten in de dubbele cijfers