Marrit Jasper blinkt opnieuw uit bij Rzeszow

VoV, 16-10-2024. 4:00 uur. Marrit Jasper heeft opnieuw indruk gemaakt met een hele beste prestatie bij haar Poolse club Rzeszow. Thuis tegen Bielsko Biala werd met 3-2 gewonnen, mede door haar scorende inbreng kon een 0-2 achterstand veranderd worden in winst. Setstanden 22-25, 25-27, 25-21, 25-15 en 15-9. Ze scoorde totaal 25 punten, waarvan 17 aanvallend uit 43 set ups. Blokkerend had ze 6 keer succes, de 22 opslagen leverden geen aces op, maar wel genoeg druk. Al met al was het een drukke middag voor haar.

Ook Bennie Tuinstra speelde een succesvolle wedstrijd met LUK Lublin tegen Suwalki. Ze wonnen met 3-1 via 25-18, 25-20, 24-26 en 25-20. Tuinstra scoorde 16 keer, collega Leon liet er 23 noteren.

Gdansk van Gijs Jorna nam een 2-3 zege mee bij MKS Bedzin. De 2-1 achterstand werd via 18-25 en 10-15 omgebogen naar een zege. Jorna stond 3 sets in de basis, hij scoorde 2 punten en was 13 keer foutloos in de servepass.

LUK Lublin staat nu met 6-16 tweede, Gdansk bezet met 6-8 de achtste plaats.

In Japan is het seizoen ook begonnen. Juliët Lohuis leed met Toray Arrows twee keer een nederlaag afgelopen weekend tegen Osaka, waar de Belgische Lise van Hecke een belangrijke scorende rol vervult. Verloren werd met 3-2 na 25-18 in de vierde en 15-13 in de vijfde set. De dag erna werd het 3-1. Juliët Lohuis scoorde, als we het Japanse matchreport goed lezen, totaal 19 keer in deze 2 duels.

Iris Scholten leed met Aqua Ferrries Toyama een 3-0 en 3-2 nederlaag tegen Hisamita Springs. De 3-0 was met 20, 19 en 20 punten voor haar team duidelijk, de 3-2 kwam tot stand via 25-15 in de derde, 25-23 in de vierde en 16-14 in de vijfde set. Dus verlies na een 0-2 voorsprong. Als we het goed hebben ontcijferd scoorde Iris totaal 31 keer in deze twee duels.

Nimir Abdel-Aziz won met Wolfsdogs Nagoya met 1-3 bij de Tokyo Great Bears. We konden geen matchreport op internet vinden, dus er viel niets te ontcijferen.

In Turkije won Galatasaray van Bongaerts en Timmerman met 0-3 bij Kargo Spor Kulübü. Nipt waren de 23-25, 23-25 en 22-25 setstanden. Eline scoorde 11 keer en Britt kwam tot 4 treffers.

Galatasaray speelde gisteravond ook in de Challenge Cup en plaatste zich via een tweede zege zonder setverlies voor de volgende ronde. Daarin spelen ze tegen VC Wiesbaden. Bongaerts scoorde 2 keer, Eline Timmerman 6 keer in de met 14-25, 11-25 en 17-25 gewonnen uitwedstrijd bij AO Thiras uit Griekenland

Wouter ter maat won met Ziraat Bankkart in de Turkse competitie met 0-3 bij Spor Kulübü. Er was (nog) geen matchreport beschikbaar,