VC Limax bekert Europees ook verder

VoV, 17-10-2024. 5:46 uur. VC Limax was gisteren de derde Nederlandse ploeg die in het bezit kwam van een ticket voor de volgende ronde, de zestiende finale, van het Europese Challenge Cup toernooi. Twee sets benodigde de Limburgse ploeg voor dat ticket, nadat het de thuiswedstrijd in Maaseik al met 3-0 (20, 10, 22) had gewonnen.

In de openingsset nam VC Limax vlot een voorsprong (1-5, 5-10) die de thuisploeg echter bij 14-14 ongedaan had gemaakt, ook de 16-20 achterstand die daarop volgde wist Hamar bij 22-22 in te lopen. Op de serve van Joris Berkhout scoorde vervolgens Jackson Gilbert twee keer en met een aanvallende fout van Hamar werd de set met 22-25 beslist.

In de tweede doorgang waren de rollen in de beginfase omgedraaid (10-6) echter kon VC Limax in het middendeel een 13-12 achterstand via Remco van den Elshout ombuigen naar 13-16, waarna VC Limax tot 19-20 aan de leiding bleef. Na de gelijkmakende 20-20 serveerde Brian Melgarejo de set in een keer uit, waarbij o.a. Kian Macnack hem met zijn scores aan de opslaglijn hield.

Met deze twee sterke eindfases in de eerste twee sets had VC Limax de volgende ronde, waarin ze tegen Dinamo Bucuresti uit Roemenië spelen, bereikt.

De derde set was voor de thuisploeg. VC Limax kon in het set verloop van 15-12 terugkomen naar 16-18 en bij 20-22 leek het erop dat de wedstrijd in drie sets beslist zou worden, maar niks was minder waar. Nu had Hamar een sterke eindfase kwam terug naar 23-23 en pakte de set met 25-23.

In de vierde set waren de ploegen opnieuw aan elkaar gewaagd. VC Limax maakte van 9-7 achter een 9-12 voorsprong, de 19-17 werd wat later een 19-21 tussenstand. Die twee punten verschil hield VC Limax op de side out vast tot 21-23 waarna Koen Scholten en Jackson Gilbert de laatste twee side out punten scoorden voor de 23-25 setzege en de 1-3 wedstrijdwinst.

Jackson Gilbert werd bij VC Limax met 26 punten, waarvan 7 aces, de topscorer. Kian Macnack kwam tot 16 punten. Met een eigen score van 59 om 74 punten was VC Limax duidelijk de betere ploeg, echter was hun foutenlast (24 om 31) wel fors hoger.