Vizier op volleybal

 

Koploper tegen Rode Lantaarndrager in Topdivisie A (v)

VoV, 17-10-2024. 6:20 uur. In de Topdivisie A bij de dames is er aanstaande zaterdag een kop-staart botsing. Koploper Alterno (2-6) krijgt Dynamo Tubbergen (1-0) op bezoek. De stand zegt nog helemaal niets, maar wat punten betreft geldt nog altijd “binnen is binnen”

Alterno won vorige week in Zwolle met 0-3, via nipte setstanden in de tweede en derde set. De week ervoor bij de competitiestart verloor Dynamo Tubbergen thuis met 1-3 van dezelfde tegenstander. Als een uitslag a.d.h.v. de historie van dit nog maar korte seizoen van de twee teams voorspeld kon worden, zou nagenoeg iedereen, op fans van Tubbergen na, een zege voor Alterno bij voorbaat in de boeken laten zetten. Maar zover is het nog niet?

DeVoKo en VC Zwolle D2 leden vorige week allebei een nederlaag, DeVoKo hield er in Apeldoorn bij SV Dynamo2 nog een puntje aan over, VC Zwolle bleef puntloos. Dat beide ploegen opnieuw, net als bij seizoenopening, het zoet van de zege willen proeven lijkt logisch, maar één team zal de zoete smaak niet proeven, om te zeggen dat het bitter wordt is nu nog te vroeg.

Set-Up ’65 speelde al twee vijfsetters, beider keren trokken ze in de tiebreak aan het kortste eind. Thuis tegen Krekkers met 12-15, uit bij Donitas met 15-11. Tegen SV Dynamo D2, dat vorige week via een vijfsetter tegen DeVoKo de winst kon bijschrijven zullen de teams wel voor minder dan vijf sets gaan. Maar hoe dat dan afloopt?

Krekkers ging vorige week in de Haambrink met 1-3 onderuit tegen VCN D2, VC Sneek kwam niet in actie en heeft pas één wedstrijd achter de naam staan. Tegen VCN D2. In Sneek werd het toen 3-0 en als we het statement uit de tweede alinea nogmaals mogen herhalen dan stellen we dat als een uitslag a.d.h.v. de historie van dit seizoen van de twee teams voorspeld kon worden, zou nagenoeg iedereen, op fans van Krekkers na, een zege voor VC Sneek D2 bij voorbaat in de boeken laten zetten. Maar zoals gezegd zover is het nog niet?

VCN D2, dat dus vorige week met de volle buit uit Maria Parochie vertrok, krijgt het Groningse Donitas op bezoek. Na zo’n 240 kilometers heen zullen de bezoekers niet nog eens met lege handen dezelfde afstand terug willen reizen. Donitas pakte vorige week tegen Set-Up twee punten.

We houden U op de hoogte hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Dynamo Tubbergen.